ΑΛΜΥΡΟΣ

Εντονη δράση με κοινωνικό προφίλ

εντονη-δράση-με-κοινωνικό-προφίλ-462183

Από την Ενωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Εμπόρων τα δυόμιση τελευταία χρόνια

Πλούσιος είναι ο απολογισμός δράσης της Ενωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, που συμπληρώνει δυόμιση χρόνια θητείας και σύντομα θα προκηρύξει εκλογές.

Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι αγωνιώδεις προσπάθειες του προέδρου της Κώστα Πανταζώνα και του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν να αναδείξουν όλα τα θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη του Αλμυρού και να συμβάλλουν με κάθε τρόπο στη διευθέτησή τους.

Ειδικότερα ο κ. Πανταζώνας υποστήριξε με σθένος την ανάπτυξη του επιχειρείν στην επαρχία του Αλμυρού, επισημαίνοντας ότι αυτό μπορεί να τονωθεί και περαιτέρω μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές όπως την ολοκλήρωση της ΒΙΠΕ, την τουριστική επένδυση στις Νηες, την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και την προοπτική που δίνει το φράγμα Μαυρομμάτι για την άρδευση 700.000 ελαιόδεντρων και τη δυνατότητα ανάπτυξης μέσω σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα.

Ειδικά για την επένδυση στις Νηες, ο κ. Πανταζώνας παρενέβη με άρθρα του που δημοσιεύτηκαν στον τοπικό Τύπο καθώς όλες οι παραγωγικές τάξεις της περιοχής τάσσονται υπέρ της μεγάλης επένδυσης, ενώ η Ένωση διοργάνωσε και επιστημονική ημερίδα για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις και την περιφερειακή ανάπτυξη.

Ακόμη, η Ένωση προχώρησε σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη δημιουργία επιβατικού – εμπορικού σταθμού στον Αλμυρό.

Τοποθετούμενη απέναντι σε όλα τα θέματα που απασχολούσαν την πόλη και τους επαγγελματίες, η Ένωση διατύπωσε καθαρές θέσεις και προτάσεις.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η δράση της για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Αλμυρού και από κοινού με τη δημοτική αρχή πέτυχε ο δήμος Αλμυρού να είναι στην ένατη θέση κατάταξης πανελλαδικά και να ενισχύεται με χρηματοδότηση ύψους 1,6 εκατ. ευρώ.

Με στόχο την ενημέρωση των επαγγελματοβιοτεχνών και τον εκσυγχρονισμό τους, η Ένωση πραγματοποίησε ημερίδα για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Παράλληλα σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μαγνησίας προχώρησε στην εκπόνηση μελέτης ικανοποίησης επισκεπτών του παζαριού Αλμυρού και των επιπτώσεων που έχει στα τοπικά καταστήματα, ενώ ενόψει της διεξαγωγής των εκλογών στο Επιμελητήριο Μαγνησίας εισηγήθηκε και πέτυχε να λειτουργήσει για πρώτη φορά κάλπη στον Αλμυρό.

Ακόμη η Ένωση τάχθηκε υπέρ προωθητικών ενεργειών που ενισχύουν τα εμπορικά καταστήματα όπως τη διοργάνωση της Black Friday.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του που λήγει το Διοικητικό Συμβούλιο ήταν δίπλα στην κοινωνία με έμπρακτες ενέργειες, προβάλλοντας ιδιαίτερα κοινωνικό προφίλ. Πέραν των ψυχαγωγικών εκδηλώσεων για τη σύσφιξη των διαπροσωπικών σχέσεων, διοργάνωσε και σειρά εκδηλώσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρα, όπως για την ενίσχυση του Ειδικού Σχολείου Αλμυρού και της Κιβωτού του Κόσμου, ενώ μεταξύ άλλων πραγματοποίησε εθελοντικές αιμοδοσίες σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου