ΑΛΜΥΡΟΣ

3ο Πανελλήνιο βραβείο σε μαθήτριες του γυμνασίου Ευξεινούπολης

3ο-πανελλήνιο-βραβείο-σε-μαθήτριες-του-481708

Στην κατάμεστη αίθουσα του «Χατζηγιάννειου» Πνευματικού Κέντρου Λάρισας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Μαΐου η τελετή απονομής των φετινών βραβείων Γαλλοφωνίας για τα σχολεία της Θεσσαλίας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας. Τα θέματα του φετινού διαγωνισμού ενέπνευσαν περισσότερους από 4.500 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα και η εθνική κριτική επιτροπή κλήθηκε να εκτελέσει το δύσκολο έργο της επιλογής των δημιουργιών που βραβεύθηκαν, καθώς τα έργα ήταν στο σύνολό τους εξαιρετικής ποιότητας.

Μεγάλος νικητής στην κατηγορία Ulysse, αναδείχτηκε το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης. Οι γαλλόφωνοι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου Μακρή Αποστολία, Κυρίτση Αλεξάνδρα, Σαμαρά Κρίστη, Αλαμανιώτη Ειρήνη, Αραμπατζή Χριστίνα, Μπασδάνη Δήμητρα, Κολώνη Μαρία, Κοντομάνου Μαριλένα, Κυρατζή Σαββίνα, Πραττή Άννα, Στεφανή Γεωργία, Σχοινά Ροδάνθη, Χατζηκυριάκου Βασιλική και η καθηγήτριά τους κα. Διανελλοπούλου Ευρύκλεια, βραβεύτηκαν κατακτώντας το 3ο βραβείο Πανελλαδικά.

Οι μαθήτριες με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους ετοίμασαν μια χειρόγραφη εικονογραφημένη ποιητική συλλογή με θέμα: “Ας γιορτάσουμε την ελιά της Ελλάδας…:”

Η κα. Διανελλοπούλου συνεχάρη τα παιδιά που με ενθουσιασμό, δημιουργική διάθεση και ομαδικό πνεύμα, ετοίμασαν το έργο τους. Εξέφρασε ευχαριστίες στη Διευθύντρια του σχολείου, κα Σταυραντώνη Μαρία η οποία υπήρξε αρωγός σ΄αυτή την προσπάθεια, καθώς ενθαρρύνει τους μαθητές σε πολυποίκιλες δράσεις που προάγουν τη γνώση, τον πολιτισμό κι ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία.

Τέλος ευχαρίστησε την κα Γκαραγκούνη Παυλίνα, καθηγήτρια καλλιτεχνικών, η οποία βοήθησε και καθοδήγησε τους μαθητές να ετοιμάσουν το εξώφυλλο της ποιητικής συλλογής.

Τα έργα που βραβεύθηκαν σε όλες τις κατηγορίες θα παρουσιαστούν από το γαλλικό κανάλι TV 5 monde σε ειδική εκπομπή που θα προβληθεί τέλος Ιουνίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Ακόλουθος Συνεργασίας της Γαλλικής Πρεσβείας κα FlorenceSaintYgnan, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Γαλλικής Γλώσσας κα Νάτση Χάιδω, η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας κα Βουλγαράκη Χρύσα, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κος Δοδοντσάκης Γεώργιος, εκπρόσωποι της Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής της Λάρισας.

O Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Ευξεινούπολης και η Διευθύντρια Σταυραντώνη Μαρία συγχαίρουν τις μαθήτριες και την εκπαιδευτικό κα Διανελλοπούλου Ευρύκλεια για τη σημαντική πανελλήνια διάκρισή τους και ευχαριστούν και την εκπαιδευτικό κα Γκαραγκούνη Παυλίνα για τη βοήθειά της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου