ΑΛΜΥΡΟΣ

Εμφανίστηκαν μετανιωμένοι για τους βανδαλισμούς στον Αλμυρό

εμφανίστηκαν-μετανιωμένοι-για-τους-β-482573

Θα δικαστούν για απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας

«Συγγνώμη» ζήτησαν χθες για τις πράξεις τους οι δύο Αλμυριώτες ηλικίας 26 και 29 ετών αντίστοιχα, που συνελήφθησαν για τους βανδαλισμούς στον Αλμυρό βραδινές ώρες της περασμένης Κυριακής, ξημερώματα Δευτέρας.

Επιχειρηματίες στην εμπορική αγορά του Αλμυρού έπεσαν θύματα επίθεσης με σπρέι χρώματος μοβ, με αποτέλεσμα πολλοί να αγανακτήσουν και να διαμαρτυρηθούν έντονα.

Για την υπόθεση το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού προχώρησε σε δύο συλλήψεις προχθές το μεσημέρι. Οι συλληφθέντες κρατήθηκαν στα κρατητήρια το βράδυ και χθες οδηγήθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία στη Εισαγγελία Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εναντίον των δραστών ασκήθηκε ποινική δίωξη για απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συρροή.

Από την πλευρά τους οι δύο Αλμυριώτες φέρονται να παρουσιάστηκαν μετανοιωμένοι για τις πράξεις τους, που αναστάτωσαν ολόκληρο το εμπορικό κέντρο της πόλης προκαλώντας την αντίδραση σε μεγάλο αριθμό εμπόρων.

Μάλιστα, φέρονται να έχουν έρθει σε επικοινωνία με τους παθόντες και να εξέφρασαν την επιθυμία να επιδιορθώσουν τις ζημιές, ενέργεια που φαίνεται ότι ηρέμησε τα πνεύματα, καθώς πολλοί από τους παθόντες δεν επιθυμούν πλέον τη δίωξή τους.

Σε κάθε περίπτωση οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν σε ρητή δικάσιμο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου μετά από τον προσδιορισμό της δίκης.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορούμενοι βαρύνονται για απρόκλητη φθορά σε έξι εμπορικά καταστήματα του Αλμυρού, σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο και στο εκλογικό κέντρο του δημάρχου Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη.

Για την επίθεση η Ενωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού κατέθεσε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των υπαιτίων.

Το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού άρχισε αμέσως να λαμβάνει καταθέσεις και μέσα σε γρήγορο χρονικό διάστημα κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες αξιοποιώντας καταθέσεις μαρτύρων και κάθε άλλο χρήσιμο υλικό. Η εμπορική αγορά είχε βγει από την κανονική της ροή και δεν μπορούσε να δουλέψει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου