ΑΛΜΥΡΟΣ

Σε δεινή οικονομική κατάσταση οι τρίτεκνοι στον δήμο Αλμυρού

σε-δεινή-οικονομική-κατάσταση-οι-τρίτ-486448

Ζητούν άμεση αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος με θεσμικές λύσεις

Με εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα ζει σε μέρες κρίσης μία στις τρεις οικογένειες τρίτεκνων στον Αλμυρό. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Αλμυρού Γιάννης Αποστολόπουλος λέει ότι οι οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιοπορισμού και πρέπει να βοηθηθούν από το κράτος.

«Τα εισοδήματα εν μέσω κρίσης έχουν συρρικνωθεί δραματικά. Το 30% των οικογενειών έχει ετήσιες αποδοχές της τάξεως των 3.000, 5.000 και 6.000 ευρώ. Ιδιαίτερα οι τρίτεκνες οικογένειες που βρίσκονται σε διάσταση αντιμετωπίζουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα. Εκεί μιλάμε για πραγματική απελπισία», λέει ο ίδιος.

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Αλμυρού αριθμεί σήμερα ως μέλη του 300 οικογένειες στον καλλικρατικό δήμο και αγωνίζεται για να αναδείξει το δημογραφικό και την ανάγκη που υπάρχει η τρίτεκνη οικογένεια να εξομοιωθεί χωρίς όρους και περιορισμούς με την πολύτεκνη οικογένεια.

Συγκεκριμένα στον αγώνα συνεργάζεται με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδος και διεκδικεί από κοινού την πλήρη θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και την ένταξή τους στον νόμο 1910/1944 και την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

«Πάγια εμείς βάζουμε πρώτα απ’ όλα στα θέματα την αντιμετώπιση του δημογραφικού. Όμως χρόνια τώρα οι υποσχέσεις μένουν στα λόγια. Εμείς δεν θέλουμε να ζητιανεύουμε επιδόματα, αν και αυτά έχουν περικοπεί τώρα. Θέλουμε θεσμικές λύσεις», εξηγεί ο ίδιος.

Σε μέρες δεινής οικονομικής κρίσης είναι δύσκολο να μεγαλώνει κανείς παιδιά. «Με τα σημερινά δεδομένα πώς να ανταποκριθείς στις υποχρεώσεις; Πώς να τα μεγαλώσεις, να τα σπουδάσεις; Ο αγώνας ποτέ δεν σταματά», σημειώνει.

Ο Σύλλογος έχει υποβάλει όλα τα αιτήματά του στους βουλευτές του Νομού. «Από κοινού με την Ομοσπονδία έχει επισκεφθεί υπουργούς, γενικούς γραμματείς. Διοργανώνει εκδηλώσεις για την ανάδειξη της τριτεκνίας, την προβολή του Συλλόγου και των αιτημάτων του για την ενίσχυση των μελών του», εξηγεί ο ίδιος.

Η ανεργία στους τρίτεκνους είναι μεγάλη. «Ειδικά οι γυναίκες αντιμετωπίζουν ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα. Υπάρχουν μέλη μας που δεν έχουν κανένα απολύτως εισόδημα. Ιδιαίτερα οι εν διαστάσει μητέρες τρίτεκνων οικογενειών είναι σε ακόμη χειρότερη θέση», προσθέτει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου