ΑΛΜΥΡΟΣ

Ποιοι εκλέγονται στο νέο δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού

ποιοι-εκλέγονται-στο-νέο-δημοτικό-συμ-489972

Με βάση τα αποτελέσματα του α’ γύρου

Αν και στον δήμο Αλμυρού οι δημοτικές εκλογές συνεχίζονται, με τους Δημήτρη Εσερίδη και Βαγγέλη Χατζηκυριάκο να περνούν στον β’ γύρο, μετά την ανακοίνωση των σταυροδοσιών από το Πρωτοδικείο Βόλου άρχισε να διαμορφώνεται μία πιο συγκεκριμένη εικόνα για το νέο δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί η ανακήρυξη των συμβούλων, ούτε έχει γίνει η κατανομή των εδρών με απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου, ωστόσο σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα του α’ γύρου εκτιμάται ότι στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δημήτρης Εσερίδης, επικεφαλής του συνδυασμού «Αλμυρός Ευθύνη Δημιουργία», που βγήκε πρώτος σε ψήφους με ποσοστό 38,14% θα έχει οκτώ έδρες στον Αλμυρό, μία στη Σούρπη και μία στον Πτελεό.

Αντίστοιχα ο Βαγγέλης Χατζηκυριάκος (που ήρθε δεύτερος στον α’ γύρο με τη «Δημοτική Πρωτοβουλία με 36,22%) εκτιμάται ότι βγάζει δέκα έδρες από τις οποίες οι έξι είναι στον Αλμυρό, η μία στην Ανάβρα, οι δύο στον Πτελεό και μία στη Σούρπη.

Η Ζωή Ράππου – Μάμαλη (ήρθε τρίτη με τη «Ζωή Αλλάζουμε» με 19,81%) εκτιμάται ότι θα έχει τρεις έδρες στον Αλμυρό, μία στη Σούρπη και μία στον Πτελεό και τέλος ο κ. Σάββας Τσόγκας και η «Λαϊκή Συσπείρωση» (ήρθε τέταρτος στην προτίμηση των εκλογέων με 5,83%) θα έχει μία έδρα στον Αλμυρό και μία έδρα στη Σούρπη.

Ποιοι εκλέγονται

Οι οκτώ υποψήφιοι σύμβουλοι του κ. Εσερίδη με τις περισσότερες ψήφους στον Αλμυρό είναι οι Ηλίας Δαλακούρας (810), Μαρία Σταυραντώνη (602), Νικόλαος Καλλές (556), Ιωάννης Γαλατζίδας (440), Ιωάννης Εκίζογλου (435), Αριστείδης Καραγεώργος (396), Χρήστος Γλιάτης (393), Ευαγγελία Σαρσώνη Παππά (382).

Αντίστοιχα στη Σούρπη πρώτος σε ψήφους έρχεται ο Κωνσταντίνος Νικοβιώτης (959), ενώ στον Πτελεό ο Βαγγέλης Καλατζής με 722 ψήφους.

Οι έξι πρώτοι σε ψήφους του κ. Χατζηκυριάκου στον Αλμυρό είναι οι Δημήτρης Τσούτσας (669), Πέτρος Θωμαΐδης (661), Γεώργιος Παπαϊωάννου (528), Βασίλης Αργυρόπουλος (518), Αναστάσιος Δεληζήσης (475), Αρετή Μπέου Σταματίου (463).

Στην Ανάβρα πρώτος σε ψήφος ήρθε ο Ευστάθιος Παπαδημούλας (308), ενώ οι δύο πρώτοι στον Πτελεό είναι οι Λεωνίδας Βούλγαρης (884) και Γεώργιος Γουργιώτης (359).

Τέλος στη Σούρπη τη μεγαλύτερη προτίμηση σε ψήφους συγκεντρώνει ο Παναγιώτης Γεωργιάδης (666 ψήφους).

Αντίστοιχα οι δύο πρώτοι σε ψήφους υποψήφιοι σύμβουλοι της Ζωή Ράππου Μάμαλη στον Αλμυρό είναι οι Χρήστος Καρακώστας (400) και Γεώργιος Παπακωνσταντίνου (362).

Αντίστοιχα στη Σούρπη πρώτος σε ψήφους έρχεται ο Ανάργυρος Νικολαΐδης (270) και στον Πτελεό ο Ιωάννης Βαλωμένος (184).

Τέλος πρώτος σε ψήφους στη Σούρπη υποψήφιος σύμβουλος με τον κ. Τσόγκα είναι ο Γεώργιος Σώμος (149).

Επισημαίνεται ότι έδρες καταλαμβάνουν και οι ίδιοι οι επικεφαλής των συνδυασμών εκεί όπου θα δηλώσουν οι ίδιοι.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου