ΑΛΜΥΡΟΣ

Αγωνία και στον Δήμο Αλμυρού για τη σταυροδοσία των υποψηφίων

αγωνία-και-στον-δήμο-αλμυρού-για-τη-στα-492938

Τα αποτελέσματα του Πρωτοδικείου Βόλου αναμένουν οι σύμβουλοι

Στο σκοτάδι βρίσκονταν και χθες στον Δήμο Αλμυρού για τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των υποψηφίων των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων. Μέχρι και τη 1 το μεσημέρι δύο 24ωρα σχεδόν μετά το τέλος των εκλογών οι συνδυασμοί δεν είχαν καμία απολύτως εικόνα. Για τους πρώτους σε ψήφους υποψηφίους υπήρχαν μόνο φήμες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Δήμο Αλμυρού δεν παραδόθηκαν τηλεγραφήματα για τις σταυροδοσίες. Τα τηλεγραφήματα που λαμβάνονταν άλλοτε από τους εκλογικούς υπαλλήλους καταργήθηκαν, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Έτσι οι μόνες πληροφορίες που διέρρεαν ήταν από τους εκλογικούς αντιπροσώπους οι οποίοι είχαν όμως εικόνα μόνο για τον Αλμυρό και όχι για την περιφέρεια και αυτή η εικόνα δεν ήταν σαφής. Λόγω των πολλών εκλογικών αναμετρήσεων η διαδικασία της καταμέτρησης των ψήφων καθυστερούσε από τους δικαστικούς αντιπροσώπους με αποτέλεσμα οι εκλογικοί αντιπρόσωποι σε αρκετές περιπτώσεις να μην παρακολουθήσουν την διαδικασία μέχρι το πέρας της.

Παρά το γεγονός ότι το 100% της ενσωμάτωσης είχε καταχωρηθεί χθες στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τις ψήφους των συνδυασμών, ωστόσο η αγωνία των υποψηφίων συνεχιζόταν.

Η ενημέρωση που υπήρχε ήταν ότι η σταυροδοσία θα έβγαινε το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον συνδυασμό «Αλμυρός Ευθύνη Δημιουργία» του Δημήτρη Εσερίδη που συγκέντρωσε το 38,14% των ψήφων στην πρώτη πεντάδα με τους υποψηφίους που συγκέντρωναν την μεγαλύτερη προτίμηση των ψηφοφόρων ακούγονταν τα ονόματα των Νίκου Καλλέ, Ηλία Δαλακούρα, Μαρίας Σταυραντώνη, Κωνσταντίνου Κρανά και του Ιωάννη Γαλατσίδα.

Στη «Δημοτική Πρωτοβουλία» του Βαγγέλη Χατζηκυριάκου αντίστοιχα που συγκέντρωσε το 36,22% των ψήφων ακουγόταν τα ονόματα έξι υποψηφίων των Δημήτρη Τσούτσα, Βασίλη Αργυρόπουλου, Πέτρου Θωμαϊδη, Γεώργιου Παπαϊωάννου, Αρετής Μπέη και του Αναστάσιου Δεληζήση.

Επισημαίνεται ότι το νέο δημοτικό συμβούλιο θα προκύψει από τα αποτελέσματα του α’ γύρου των εκλογών. Στον β’ γύρο εκλέγεται μόνο δήμαρχος. Στον δήμο Αλμυρού στον β’ γύρο πέρασαν οι κ. κ. Δημήτρης Εσερίδης και Βαγγέλης Χατζηκυριάκος με τον κ. Εσερίδη να προηγείται με σχεδόν δύο ποσοστιαίες μονάδες.

Τα ποσοστά των άλλων δύο συνδυασμών στις εκλογές ήταν για την Ζωή Ράππου Μάμαλη που ήρθε τρίτη στην προτίμηση των ψηφοφόρων 19,81% και για τον Σάββα Τσόγκα που ήρθε τέταρτος 5,83%.

Στο 100% των αποτελεσμάτων που έδινε για τον δήμο Αλμυρού το υπουργείο Εσωτερικών οι κ. κ. Εσερίδης και Χατζηκυριάκος συγκέντρωναν από δέκα έδρες, η κ. Ράππου πέντε και ο κ. Τσόγκας δύο.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου