ΑΛΜΥΡΟΣ

Μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού στα καπετανόσπιτα των Ναυμάχων της Υδρας

μαθητές-του-2ου-γυμνασίου-αλμυρού-στα-κ-493286

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων για το σχολικό έτος 2018-2019 με θέμα «Τα καπετανόσπιτα των Ναυμάχων της Ύδρας» και «Σχεδιάζοντας ένα καπετανόσπιτο της Ύδρας» από το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 37 μαθητές της Γ΄ τάξης και συντονίστριες ήταν οι καθηγήτριες Νάνου Δέσποινα φιλόλογος για το πρώτο και Γκαραγκούνη Παυλίνα Εικαστικών για το δεύτερο.

Οι μαθητές εργάσθηκαν κατά ομάδες, συνέλεξαν πληροφορίες και φωτογραφίες. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη των μαθητών στην Ύδρα, όπου επισκέφθηκαν την ιστορική οικία του Λάζαρου Κουντουριώτη, την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (οικία Τσαμαδού) και το Ιστορικό Μουσείο Ύδρας όπου παρουσίασαν στην ταράτσα του μουσείου το μουσικοχορευτικό τους πρόγραμμα, με τραγούδια της Ύδρας.

Με την καθοδήγηση της κ. Γκαραγκούνη, ομάδα μαθητών στο λιμάνι της Ύδρας σχεδίασε το καπετανόσπιτο του Παύλου Κουντουριώτη και την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού και τα έργα των μαθητών θα κοσμούν στο εξής χώρους του σχολείου τους.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν επίσης τις Σπέτσες και την ιστορική οικία της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας. Κατά την επιστροφή, επισκέφθηκαν το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου όπου και παρουσίασαν στην ορχήστρα του θεάτρου μία σκηνή από το έργο «Ελένη» του Ευριπίδη κερδίζοντας επάξια το χειροκρότημα όλων των επισκεπτών του θεάτρου, καθώς και το Ναύπλιο όπου επισκέφθηκαν την πρώτη Σχολή Ευελπίδων και τον Άγιο Σπυρίδωνα όπου δολοφονήθηκε ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος Ιωάννης Καποδίστριας.

Στην εκπαιδευτική αυτή εκδρομή συμμετείχαν οι καθηγητές: Βοϊβόνδας Σταύρος Δ/ντής, Γκαλογιάννης Αθανάσιος Φ.Αγωγής και οι συντονίστριες των προγραμμάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου