ΑΛΜΥΡΟΣ

Ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Αλμυρού

ανακοινώθηκε-η-χρηματοδότηση-του-ανο-506912

Συνολικά πέντε οι προτάσεις που θα χρηματοδοτηθούν στη Θεσσαλία – Στην 9η κατάταξη πανελλαδικά ο δήμος

Συνολικά 59 προτάσεις της δράσης «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου», μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η σχετική πρόταση του δήμου Αλμυρού θα χρηματοδοτήσει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και η Ειδική Γραμματεία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Χθες το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοίνωσε τον βαθμολογικό πίνακα κατάταξης των φακέλων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της εν λόγω δράσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομίας 2014 – 2020». Ο δήμος Αλμυρού βρίσκεται στην ένατη θέση πανελλαδικά με την πρότασή του να ενισχύεται εξολοκλήρου με το ποσό των 1.654.334 ευρώ. Από τη Θεσσαλία εγκρίθηκαν και οι προτάσεις του δήμου Λάρισας (προϋπολογισμού 1.714.755 ευρώ, του δήμου Τρικκαίων (1.841.741 ευρώ), του δήμου Καρδίτσας (1.425.171 ευρώ) και του δήμου Μετεώρων (1.844.872 ευρώ).

Ο αρχικός προϋπολογισμός της δράσης ήταν 50 εκατ. € και αυξήθηκε στα 96.3 εκατ. € προκειμένου να καλύψει το εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από Δήμους και Επιμελητήρια – Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα.

Με βάση τον αυξημένο προϋπολογισμό συνολικά πενήντα εννέα (59) προτάσεις θα χρηματοδοτηθούν με ποσοστό ενίσχυσης 100%. Οι εγκεκριμένες προτάσεις θα υλοποιηθούν από Σχήματα συνεργασίας μεταξύ Δήμων και Εμπορικών Συλλόγων ή Επιμελητηρίων. Κάθε Σχήμα θα υλοποιήσει ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων με στόχο την ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική.

Το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Αλμυρού

Η πρόταση του δήμου Αλμυρού συντάχθηκε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μαγνησίας. Το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Αλμυρού θα αναπτυχθεί στις οδούς: Ερμού (από Όθρυος μέχρι Αεροπόρου Φατμελή), Αθηνάς (από Ερμού έως Βασ. Γεωργίου), Βασιλέως Γεωργίου (από Αθηνάς έως Μιχοπούλου), Αγοράς, Γρηγοριάδου, Αθηνών (από Μιτάκου έως 17ης Αυγούστου) και Όθρυος (από Ερμού έως Μπαλταζή).

Η παρέμβαση θα αφορά σε αναπλάσεις, όπως αντικατάσταση ηλεκτροφωτισμού, πλακοστρώσεις, αλλαγή της όψης των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Πέραν της αισθητικής παρέμβασης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και έργα για την έξυπνη πόλη, τα οποία αφορούν σε εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης πόλης και έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας.

Τα συστήματα αυτά θα αφορούν σε όλο τον δήμο. Για παράδειγμα θα μπορεί να υπάρχει freewιfiγια τους επισκέπτες της πόλης. Ακόμη, προβλέπεται η τοποθέτηση συστημάτων έξυπνου οδοφωτισμού καθώς και περιβαλλοντικής διαχείρισης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου