ΑΛΜΥΡΟΣ

Παρούσα στο 11ο φεστιβάλ μουσικής η χορωδία του Δήμου

παρούσα-στο-11ο-φεστιβάλ-μουσικής-η-χορω-525133

Παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής έργα Ελλήνων συνθετών

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών βρίσκεται από προχθές η μικτή χορωδία του Δήμου Αλμυρού, η οποία βιώνει καλλιτεχνικά μία από τις σημαντικότερες παρουσίες της, στο πλαίσιο των σημαντικών καλλιτεχνικών δράσεων που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών & Χορωδιών Ελλάδος για το 11ο διεθνές φεστιβάλ μουσικής.

Το σύνθημα της διοργάνωσης είναι «Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών και φέτος… στο Μέγαρο Αθηνών». Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σε διάρκεια, αλλά και σε συμμετοχή φεστιβάλ της Ελλάδος, με διεθνή χαρακτήρα.

Σήμερα το πρωί ολοκληρώνεται η παρουσίαση ενός μεγάλου αριθμού τόσο φιλαρμονικών, όσο και χορωδιακών συνόλων από Ελλάδα, αλλά και εξωτερικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται στους 2.000 καλλιτέχνες, οι οποίοι λαμβάνουν μέρος σε μια μοναδική για την Ελλάδα πανδαισία οργάνων, ήχων και φωνών.

Το φεστιβάλ αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την πόλη των Αθηνών, ενισχύοντας την εξωστρέφειά της και το διεθνές προφίλ της.

Ως ευαισθητοποιημένος καλλιτεχνικός σύλλογος, ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος αποφάσισε να δώσει φιλανθρωπικό χαρακτήρα στο 11ο διεθνές φεστιβάλ μουσικής, καθώς θα διαθέσει μέρος των εσόδων του σε εθελοντικές οργανώσεις και οργανισμούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Κεντρικό σημείο του φετινού φεστιβάλ αποτελεί η ηθική και οικονομική στήριξη των συλλόγων «Αγγελοι Γης», «Δώσε Ζωή» και «Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ινωσης».

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Alpha Βίκυ Χαντζή και η ηθοποιός Ειρήνη Αμανατίδου. Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρεια Αττικής και του ΕΟΤ.

Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος έχει κύριο στόχο τη διάδοση της πολυφωνικής μουσικής μέσω συναυλιών, φεστιβάλ, μουσικών σεμιναρίων χορωδιακής και ορχηστρικής μουσικής.

Η τετράφωνη μικτή χορωδία του Δήμου Αλμυρού θα εμφανιστεί σήμερα Κυριακή ώρα 11.15 π.μ. Ταξίδεψε στην Αθήνα με την αμέριστη στήριξη του Δήμου Αλμυρού, υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση της μαέστρου Μαριάννας Σαμαρτζή, αλλά και τη συνοδεία των εκλεκτών μουσικών Φρόσως Γαρδικλή στο πιάνο, Ακη Μπουκουβάλα στην κιθάρα και Γιάννη Καμπουρίδη στο μπουζούκι και θα ερμηνεύσει ένα πρόγραμμα σε έργα Ελλήνων συνθετών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου