ΑΛΜΥΡΟΣ

Πράσινο φως για το νέο κτίριο στο Κουρί

πράσινο-φως-για-το-νέο-κτίριο-στο-κουρί-531009

Δημοπρατείται το Κέντρο Ενημέρωσης Επισκεπτών

Την έγκριση για τη δημοπράτηση του νέου κτιρίου στο δάσος Κουρί, που θα λειτουργήσει το Κέντρο Ενημέρωσης Επισκεπτών έδωσε το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού.

Το κτίριο το οποίο είναι σύγχρονων προδιαγραφών σύμφωνα με τη μελέτη περιλαμβάνει αίθουσα ενημέρωσης των επισκεπτών του δάσους, καθώς και αναψυκτήριο.

Θα κατασκευασθεί από ξυλεία πεύκης ή ελάτης φινλανδικής προέλευσης ώστε να είναι πλήρως εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο. Το εξωτερικό μέρος θα αποτελείται από στρόγγυλους ολόσωμους κορμούς ώστε να καλύπτονται οι ενεργειακές απαιτήσεις του κανονισμού ενεργειακής απόδοσης κτιρίων για τον Νομό Μαγνησίας.

Το εσωτερικό μέρος θα κατασκευασθεί, επίσης, από ολόσωμους φινλανδικούς κορμούς ενώ η στέγη από ξύλινες δοκούς με επικάλυψη από ασφαλτικά κεραμίδια. Τα κουφώματα θα είναι επίσης ξύλινα, από μασίφ ξύλο. Περιμετρικά του χώρου εξυπηρέτησης θα τοποθετηθεί συνθετικό ξύλινο δάπεδο, ενώ τμήμα του αύλειου χώρου θα καλύπτεται από ξύλινη πέργκολα.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 250.000 ευρώ και το κτίριο αναμένεται να τοποθετηθεί εντός χρονικού διαστήματος πέντε μηνών.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στο Κουρί λειτουργούν ήδη ένα αναψυκτήριο και ένας μικρός ξενώνας. Για την αύξηση της επισκεψιμότητας του δάσους η δημοτική αρχή προχώρησε στη βελτίωση των ήδη διαμορφωμένων μονοπατιών. Το δάσος Κουρί είναι μια βαρύτιμη κληρονομιά της περιοχής του Δήμου Αλμυρού. Βρίσκεται περίπου 1.000 μέτρα βορειοδυτικά της πόλης του Αλμυρού και 500 μέτρα από την πρώην Κοινότητα της Ευξεινούπολης. Η έκταση που καταλαμβάνει είναι περίπου 1.150 στρέμματα και καλύπτεται κατά κύριο λόγο από χνοώδους δρύες. Η επιφάνειά του ωστόσο είναι μικρότερη, σε σχέση με αυτή που είχε τα παλιά χρόνια.

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε επίσης το έργο βελτίωσης του οδικού άξονα που συνδέει τις περιοχές της Μαγνησίας και των Φαρσάλων, το οποίο είναι ενταγμέο στο πρόγραμμα δράσης του Δήμου Αλμυρού. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου επικυρώθηκε η ένταξη του έργου στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» με συνολικό προϋπολογισμό 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού, Νίκος Καλλές το συγκεκριμένο τμήμα εκτείνεται από τις περιοχές Μπέηκα μέχρι το ποτάμι Τζαναρλί και οι εργασίες βελτίωσης θα διευκολύνουν σημαντικά την μετακίνηση των κατοίκων.

Τέλος το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα μεταλυκειακού έτους – τάξης μαθητείας των Επαγγελματικών Λυκείων, για τη διεξαγωγή πρακτικής άσκησης των αποφοίτων σχολικού έτους 2019 -2020.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου