ΑΛΜΥΡΟΣ

Παραινέσεις Δημ. Εσερίδη για υιοθεσίες αδέσποτων ζώων

παραινέσεις-δημ-εσερίδη-για-υιοθεσίε-547364

Παραινέσεις στους πολίτες του Αλμυρού αλλά και στις φιλοζωικές οργανώσεις, που δρούνε στον ομώνυμο δήμο της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας, να ενισχύσουν το πρόγραμμα υιοθεσιών αδέσποτων ζώων, απηύθυνε ο δήμαρχος Αλμυρού Δημ. Εσερίδης κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής.

Το θέμα των αδεσπότων συζητήθηκε στο συμβούλιο, με αφορμή πρόταση που κατέθεσαν και απασχόλησε τη συνεδρίαση, κάτοικοι του Πτελεού που ζητούν να δημιουργηθεί δημοτικό κυνοκομείο.

Ο δήμαρχος Αλμυρού ενημέρωσε το Σώμα, πως σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την αυτοδιοίκησης, ο Δήμος μπορεί να αιτηθεί τη δημιουργία χώρου φιλοξενίας αδεσπότων, στον οποίο τα τετράποδα δεν μπορούν και πάλι να παραμένουν περισσότερο από 45 μέρες το ανώτερο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο δήμαρχος, ο Δήμος Αλμυρού έχει προχωρήσει σε 180 στειρώσεις αδεσπότων και 160 σημάνσεις αντίστοιχα. «Παρ’ όλα αυτά το πρόβλημα υφίσταται», όπως τόνισε ο κ. Εσερίδης, παροτρύνοντας τους δημότες να προβούν σε υιοθεσίες αδέσποτων, διαδικασία για την οποία στον Αλμυρό, επιλαμβάνεται η Επιτροπή διαχείρισης αδεσπότων, που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση ζητημάτων που ανακύπτουν με αδέσποτα τετράποδα.

Στη συζήτηση παρενέβησαν επίσης εκπρόσωποι των φιλοζωικών οργανώσεων της περιοχής, ενώ από τις παρατάξεις ο πρώην δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Βαγγέλης Χατζηκυριάκος τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των στειρώσεων, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση διότι το θεσμικό πλαίσιο είναι δεσμευτικό αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος Δημ. Τσούτσας, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας στον Δήμο μητρώου, όπου θα καταγράφονται αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα ζώα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου