ΑΛΜΥΡΟΣ

Μαθητές δημιούργησαν μετεωρολογικό σταθμό

μαθητές-δημιούργησαν-μετεωρολογικό-551159

Το Γενικό Λύκειο Αλμυρού εντυπωσίασε με τον σταθμό του – Ολοκληρώνεται σήμερα το Φεστιβάλ

Μετεωρολογικό σταθμό, ο οποίος λαμβάνει μετεωρολογικά δεδομένα και με βάση αυτά ενεργοποιούνται τα κλιματιστικά του σχολείου, δημιούργησαν και παρουσίασαν στο πλαίσιο του Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας μαθητές του Γενικού Λυκείου Αλμυρού.

Οι μαθητές δημιούργησαν ένα λογισμικό το οποίο καταγράφει τη θερμοκρασία και την υγρασία στο περιβάλλον και στη συνέχεια με τη βοήθεια του κατάλληλου αλγορίθμου ενεργοποιείται το κλιματιστικό σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας.

Δουλεύοντας πάνω στον πρωτότυπο μετεωρολογικό σταθμό για τον έλεγχο της λειτουργίας των κλιματιστικών με βάση τα μετεωρολογικά δεδομένα, οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα οικολογίας ενώ ταυτόχρονα βελτίωσαν τις γνώσεις τους στον προγραμματισμό. Αυτές τις γνώσεις μοιράστηκαν στο περίπτερό τους στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, παρουσιάζοντας την πρωτότυπη εργασία τους και εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες.

Η ομάδα του Γενικού Λυκείου Αλμυρού που συμμετείχε στο πρόγραμμα αποτελούνταν από τον διευθυντή Ιωάννη Θεοδώρου, τον καθηγητή Πληροφορικής Απόστολο Ζάντζο και τους μαθητές Ηλία Πουρίκη, Αχιλλέα Τέντα, Ιωάννα Τόρη, Χρήστο Τσαουσάι, Θεόδωρο Τσεργή και Δημήτριο Τσιλιό.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ που ξεκίνησε προχθές παρουσιάζονται συνολικά 50 έργα μαθητών. Συνολικά στο Φεστιβάλ, που ολοκληρώνεται σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ. Δημητριάδος συμμετέχουν συνολικά 45 σχολεία, 20 Δημοτικά και 25 Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια και 800 μαθητές με τις δημιουργίες τους, ωστόσο, οι επισκέπτες μαθητές υπολογίζονται σε περισσότερους από 2.000.

Το Φεστιβάλ διεξάγεται με τη συνεργασία του συντονιστή Εκπαιδευτικού Εργου Πληροφορικής (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Θεσσαλίας, τη διοργάνωση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων – Περιφέρεια Θεσσαλίας, και την υποστήριξη της ΕΑΔΠ – Ομάδα TALOS – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου και του φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός» της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, ενώ η τοπική οργανωτική επιτροπή αποτελείται από εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και μέλη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σήμερα Σάββατο 13 Απριλίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ και από τις 12μ. έως τη 1:30μ.μ. θα γίνουν δύο παράλληλα εργαστήρια από την ομάδα TALOS ένα για μαθητές Δημοτικού κι ένα για μαθητές Γυμνασίου με θέμα «Φτιάξε τον δικό σου σεισμογράφο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου