ΑΛΜΥΡΟΣ

Προγραμματική για ωρίμανση έργων

προγραμματική-για-ωρίμανση-έργων-559720

Μεταξύ Δήμου Αλμυρού και δικτύου «Βιώσιμη Πόλη»

Ενα μεγάλο κενό που έχει με την υποστελέχωση των Τεχνικών της Υπηρεσιών, της Υπηρεσίας Πολεοδομίας και της Διεύθυνσης Προγραμματισμού καλύπτει η δημοτική αρχή Αλμυρού.Προκειμένου να ωριμάσουν σημαντικά έργα για την περιοχή η δημοτική αρχή υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με το δίκτυο πόλεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία.

Συγκεκριμένα η σύμβαση αφορά στα έργα για το κλειστό γυμναστήριο Αλμυρού, τους παιδικούς σταθμούς, τους κυκλικούς κόμβους και τις ενεργειακές αναβαθμίσεις κτηρίων κι εγκαταστάσεων.

Ακόμη αφορά στα τοπογραφικά διαγράμματα για ανάγκες του Δήμου, την αγροτική οδοποιία και την πυροπροστασία σχολικών κτιρίων.

Γενικότερα έργο της σύμβασης θα είναι η τεχνική υποστήριξη στη σύνταξη φακέλων για την ωρίμανση αναπτυξιακών έργων του Δήμου Αλμυρού.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της εκτέλεσης των προβλεπόμενων υπηρεσιών και εργασιών, ανέρχεται στο ποσό των 100.000€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%.

Στο πλαίσιο του αναπτυξιακού σχεδιασμού του ο Δήμος Αλμυρού έχει προγραμματίσει να προβεί σε διαδικασίες ωρίμανσης έργων με σκοπό την υποβολή προτάσεων σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020 όπως επίσης και υλοποίησης έργων και παρεμβάσεων που χρηματοδοτούνται από άλλες πηγές ή και ίδιους πόρους όπως το πλαίσιο χρηματοδότησης «Φιλόδημος». Για την ωρίμανση έργων απαιτούνται ενέργειες σχεδιασμού των έργων και εκπόνησης των αναγκαίων τεχνικών προμελετών και μελετών.

Ωστόσο λόγω υποστελέχωσης, είναι αδύνατον για τις αρμόδιες Υπηρεσίες, τη Διεύθυνση Προγραμματισμού και τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας να υλοποιήσουν τις ενέργειες σχεδιασμού των έργων, να εκπονήσουν τις συγκεκριμένες μελέτες και να προετοιμάσουν τους φακέλους χρηματοδότησης, μη έχοντας ανάγκη υποστήριξης.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Αλμυρού συμβλήθηκε με το δίκτυο «Βιώσιμη Πόλη».

Η «Βιώσιμη Πόλη» διαθέτει την οργάνωση και τις απαραίτητες συνεργασίες καθώς ήδη διαθέτει ομάδα συνεργατών μελετητών πολλών ειδικοτήτων που της εξασφαλίζει πιστοποίηση υλοποίησης τεχνικών μελετών κι επιπλέον συνεργάζεται με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το οποίο άλλωστε είναι και μέλος της, προκειμένου να υποστηρίξει αρμοδιότητες σύνταξης των μελετών και προετοιμασίας των φακέλων χρηματοδότησης.

Η «Βιώσιμη Πόλη» ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρία μπορεί να συνεργαστεί αποτελεσματικά με τις Υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού, για την υλοποίηση της σύμβασης.

Στο πλαίσιο της σύμβασης η δημοτική αρχή Αλμυρού θα παρέχει όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και θα διευκολύνει με κάθε τρόπο το επιστημονικό προσωπικό που θα απασχοληθεί για την υλοποίηση του αντικειμένου της σύμβασης.

Από την πλευρά του το δίκτυο θα αναλάβει να συγκεντρώσει και οργανώσει τα απαραίτητα στοιχεία και τεχνικά δεδομένα και να εκπονήσει τις μελέτες.

Επισημαίνεται ότι η για οποιαδήποτε λόγο ή αιτία μη άσκηση των δικαιωμάτων ή παράλειψη υποχρεώσεων από οποιοδήποτε συμβαλλόμενο μέρος ή ανοχή καταστάσεων αντίθετων προς την προγραμματική σύμβαση ή καθυστέρηση στη λήψη μέτρων συνιστά λόγο για λύση της σύμβασης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου