ΑΛΜΥΡΟΣ

Ενίσχυση ενεργειακής απόδοσης του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού

ενίσχυση-ενεργειακής-απόδοσης-του-1ου-568369

Αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού

Πρόταση στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Αλμυρού θα υποβάλει η δημοτική αρχή Αλμυρού.

Στη συνεδρίασή του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα να εντάξει το σχολείο στο εν λόγω πρόγραμμα που έχει ως επιλέξιμα όλα τα νομίμως υφιστάμενα δημόσια κτίρια (πλην αθλητικών εγκαταστάσεων) που βρίσκονται χωροθετημένα και σε λειτουργία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Μέσω του προγράμματος μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις όπως αντικατάσταση κουφωμάτων, εφαρμογή συστήματος θερμομόνωσης στο κτιριακό κέλυφος και αναβάθμιση συστήματος κλιματισμού (ψύξης – θέρμανσης – αερισμού).

Ακόμη μπορεί να γίνει εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης και πιστοποίηση κατά ISO 50001:2011 με την εφαρμογή συστήματος ενεργειακής διαχείρισης.

Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την παρούσα πρόσκληση ανέρχεται σε 20.000.000 €.

Επισημαίνεται ότι το Επαγγελματικό Λύκειο Αλμυρού κατασκευάστηκε το 1991. Σύμφωνα με προμελέτη που εκπονήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011 το κτίριο έχει προβλήματα από την έλλειψη σωστής θερμομόνωσης.

Όμως τα κύρια προβλήματα που το καθιστούν ιδιαίτερα ενεργοβόρο είναι η προβληματική λειτουργία του συστήματος θέρμανσης αλλά και η ίδια η λειτουργία του ως Επαγγελματικού Λυκείου που απαιτεί μεγάλη κατανάλωση ενέργειας για τη χρήση των μηχανολογικών εργαστηρίων.

Ακόμη το κτίριο παρουσιάζει προβλήματα υγρασιών, κυρίως λόγω λανθασμένης κατασκευής των απολήξεων των κατακόρυφων υδρορροών στο δώμα, με αποτέλεσμα να έχει αποσαρθρωθεί το επίχρισμα σε πολλές επιφάνειες της βόρειας και δυτικής όψης, γεγονός που επιδρά και στην θερμομόνωση του κελύφους.

Ο παιδαγωγικός και επιδεικτικός χαρακτήρας των παρεμβάσεων πράσινης ανάπτυξης και νέων τεχνολογιών αποκτά μεγαλύτερη σπουδαιότητα, καθώς απευθύνεται σε μαθητές με συγκεκριμένη επαγγελματική και επιστημονική κατεύθυνση.

Εγκρίθηκε η τεχνική έκθεση για τον τάπητα του Σταδίου

Το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού έκανε δεκτή την τεχνική έκθεση, τα τεύχη δημοπράτησης και τον τρόπο εκτέλεσης του έργου για την κατασκευή του συνθετικού τάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Αλμυρού προκειμένου να διεξάγονται σ΄ αυτό αγωνίσματα ανοικτού στίβου εθνικής εμβέλειας.

Το Δημοτικό Στάδιο βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της πόλης του Αλμυρού, στη συμβολή των οδών Σταδίου και Τρ. Αργυροπούλου. Στο Δημοτικό Στάδιο Αλμυρού διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες του ομώνυμο Γυμναστικού Συλλόγου που βρίσκεται στη Γ’ εθνική Κατηγορία.

Οι διάδρομοι του στίβου είναι κατασκευασμένοι και ασφαλτοστρωμένοι και υπάρχει τοποθετημένος και ένας διάδρομος από παλαιότερη κατασκευή η οποία όμως έχει αλλοιωθεί και γενικά παρουσιάζει πολλές βλάβες. Έτσι με την παρούσα εργολαβία θα πρέπει να αποξηλωθεί το τμήμα του διαδρόμου αυτού από κάθε επίστρωση. Επίσης θα πρέπει να ασφαλτοστρωθεί με μία ακόμη στρώση ασφάλτου προκειμένου να επιπεδοποιηθεί όλη η επιφάνεια και να ληφθούν οι απαραίτητες εγκάρσιες κλίσεις προκειμένου να οδηγούνται τα όμβρια στο περιμετρικό κανάλι απορροής.

Κατόπιν θα πρέπει να γίνει η διάστρωση επί τόπου του χυτού συνθετικού τάπητα (in situ).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου