ΑΛΜΥΡΟΣ

Καταδίκη Αλμυριώτη για τραυματισμό γάτας με βαλλίστρα

καταδίκη-αλμυριώτη-για-τραυματισμό-γ-573609

Ενοχος με ελαφρυντικά 64χρονος

Συνολική ποινή φυλάκισης εννέα μηνών με αναστολή τριετίας επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στον 64χρονο Αλμυριώτη, που τραυμάτισε με βέλος τη γάτα 25χρονης γειτόνισσάς του.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2018 και ο κατηγορούμενος δικάστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Ο 64χρονος κρίθηκε ένοχος για κακοποίηση ζώου συντροφιάς, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, όμως του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού.

Ο δικηγόρος υπεράσπισής του που τον εκπροσώπησε στο Δικαστήριο είπε ότι ο 64χρονος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και προσκόμισε πιστοποιητικά γιατρών.

Υπενθυμίζεται ότι ο καταδικασθείς μετά τη σύλληψή του αρνούταν ότι έχει οποιαδήποτε συμμετοχή στο εν λόγω επεισόδιο.

Στις 17 Οκτωβρίου 2018 στις 10 το πρωί με χρήση βαλλίστρας είχε τραυματίσει με βέλος τη γάτα 25χρονης γειτόνισσάς του.

Οταν αντιλήφθηκε το περιστατικό η 24χρονη μετέφερε άμεσα τη γάτα της στον κτηνίατρο, καθώς ήταν τραυματισμένη στο ένα πόδι.

Μετά την ιατρική περίθαλψη της γάτας, η οποία ευτυχώς γλίτωσε με έναν τραυματισμό, η 24χρονη μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού και υπέβαλε μήνυση.

Τότε πέραν της αυτόφωρης διαδικασίας που ακολουθήθηκε και της άσκησης ποινικής δίωξης, εναντίον του 64χρονου είχε επιβληθεί και διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ για την παραβίαση του νόμου περί κακοποίησης ζώων.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου