ΑΛΜΥΡΟΣ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει Δήμο και 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού

το-κκε-καταγγέλλει-δήμο-και-1ο-γυμνάσιο-580510

Για την παρουσία σε μαθητική εκδήλωση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής – Απάντηση της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας

Τη δημοτική αρχή Αλμυρού για την παρουσία σε εκδήλωση του 1ου Γυμνασίου του βουλευτή Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κομματική Ομάδα Βάσης Αλμυρού του ΚΚΕ.

Οπως καταγγέλλει, «αυτή η ενέργεια της δημοτικής αρχής (που δεν είναι η μοναδική) είναι άκρως επικίνδυνη. Βάζουν τους φασίστες να κάνουν μάθημα στα παιδιά μας αθωώνοντας στα μάτια των μαθητών και όλου του λαού του Αλμυρού την εγκληματική δράση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής».

Η ΚΟΒ Αλμυρού του ΚΚΕ επιρρίπτει επίσης ευθύνες στον «διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού που δέχτηκε την παρουσία του υπόδικου φασίστα Ηλιόπουλου στην εκδήλωση του σχολείου. Μάλιστα σε παράσταση διαμαρτυρίας της Λαϊκής Συσπείρωσης στο 1ο Γυμνάσιο τη Δευτέρα 18 Μαρτίου υπεραμύνθηκε της στάσης του να μη διώξει τον εγκληματία χρυσαυγίτη από την εκδήλωση και προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη μόνο στο δημοτική αρχή Εσερίδη.

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού υποστήριξε πως καθηγητές του σχολείου είπαν «τουλάχιστον αυτός εκπροσωπεί ψήφους στην περιοχή» θέλοντας να σχολιάσουν (όπως λέει) την αποχώρηση μελών του ΚΚΕ από την εκδήλωση του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού».

Η Χρυσή Αυγή είναι η πιο ακραία μορφή αυτού του σάπιου συστήματος που λέγεται καπιταλισμός. Είναι τα τσιράκια των εργοδοτών, χτυπούν συνδικαλιστές, μετανάστες, είναι απεργοσπάστες, στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο με όλους τους τρόπους εντός και εκτός Βουλής. Είναι οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα.

Η ΚΟΒ Αλμυρού καλεί «τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές και όλο το λαό της περιοχής να στήσουν τείχος στη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και στους υποστηρικτές της, στη μισαλλόδοξη και απάνθρωπη ιδεολογία της».

Με αφορμή τις καταγγελίες του ΚΚΕ, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης, έσπευσε να υπερασπιστεί τον διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού.

«Σε επίσημες εκδηλώσεις της Δ.Δ.Ε. ή σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς της ουδέποτε εκλήθησαν πρόσωπα των οποίων οι εκπεφρασμένες απόψεις ή και οι δράσεις τους δεν συνάδουν με τους θεσμοθετημένους σκοπούς της εκπαίδευσης, οι οποίοι αναφέρουν ρητά ότι: «Σκοπός της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι να συμβάλει στην ολόπλευρη, αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των διανοητικών και ψυχοσωματικών δυνάμεων των μαθητών, ώστε, ανεξάρτητα από φύλο και καταγωγή, να έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες και να ζήσουν δημιουργικά.

Ειδικότερα υποβοηθεί τους μαθητές: Να γίνονται ελεύθεροι, υπεύθυνοι, δημοκρατικοί πολίτες, να υπερασπίζονται την εθνική ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και τη δημοκρατία…»

Ως εκ τούτου, η παρουσία τέτοιων ατόμων σε εκδηλώσεις που παρευρίσκονται μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι ανεξάρτητη των επιλογών, των διαθέσεων και των προθέσεων των στελεχών, των εκπαιδευτικών και των μαθητών της εκπαιδευτικής κοινότητας της Μαγνησίας», αναφέρει σε έγγραφό του ο κ. Σαβελίδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου