ΑΛΜΥΡΟΣ

Αλμυρός: Προτάσεις έργων άνω των 7,8 εκατ. ευρώ

αλμυρός-προτάσεις-έργων-άνω-των-78-εκατ-608765

Υπέβαλε και δρομολόγησε η δημοτική αρχή Αλμυρού

Σειρά προτάσεων έχει υποβάλει η δημοτική αρχή Αλμυρού για υλοποίηση στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ περιόδου 2014 – 2020 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Σύμφωνα με τον απολογισμό έργου της δημοτικής αρχής για τα έτη 2017 – 2018, υποβλήθηκαν προτάσεις για την ανάπλαση των εισόδων και των παρακείμενων κοινόχρηστων χώρων στα ανατολικά της πόλης, τη δημιουργία Κέντρου Ευαισθητοποίησης & Ενημέρωσης Κοινού (Κ.Ε.Ε.Κ.) Αμαλιάπολης, τη δημιουργία Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Αλμυρού, την αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Ανάβρας και τη βελτίωση αγροτικής οδού στη θέση Πλατάνια Ρέμα -Γαλή Κονάκια – Βράχος» της Δ.Κ. Αλμυρού.

Ακόμη πρότεινε την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων Δήμου Αλμυρού, την ανάπλαση δημοτικής έκτασης με κοινόχρηστο χαρακτήρα πλησίον Κοινοτικού Καταστήματος της Τ.Κ. Πλατάνου Δ. Αλμυρού και την ανάπλαση κεντρικής πλατείας Δ.Κ. Ευξεινούπολης Δ. Αλμυρού.

Ειδικότερα, η ανάπλαση των εισόδων και παρακείμενων κοινόχρηστων χώρων είναι προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ και προβλέπει την ανάπλαση πεζοδρομίων κύριων αξόνων/αρτηριών του Δήμου και συγκεκριμένα των οδών Βασιλέως Παύλου, Παύλου Μελά και Αγίου Τρύφωνος, η ανάπλαση της βόρειας εισόδου από τον κύριο κόμβο της ΠΑΘΕ που συμπεριλαμβάνει τις αναπλάσεις δύο κοινόχρηστων χώρων με τη διαμόρφωση θεματικών ενοτήτων πνευματικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Η δημιουργία Κέντρου Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης του Κοινού στην Αμαλιάπολη είναι προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ και θα γίνει στο πλαίσιο του έργου ενάλιων αρχαιολογικών χώρων στην Αλόννησο και τον Δυτικό Παγασητικό.

Η δημιουργία Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου είναι προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ, προβλέπει όλα τα μη αναπλασμένα τμήματα της περιοχής να αναβαθμισθούν ώστε να επιλυθούν τα αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα και να δημιουργηθεί υπεραξία στην περιοχή.

Αντίστοιχα η δημοτική αρχή ενέταξε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» την αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Ανάβρας, προϋπολογισμού 1.177.000,00€, έργο που αφορά στην κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στον οικισμό της Ανάβρας και αποσκοπεί να επιλύσει ένα χρόνιο πρόβλημα εξασφάλισης κατάλληλων συνθηκών ύδρευσης.

Ακόμη στο ίδιο πρόγραμμα ενέταξε τη βελτίωση αγροτικής οδού στη θέση Πλατάνια Ρέμα – Γαλή Κονάκια – Βράχος της Δ.Κ. Αλμυρού, προϋπολογισμού 1.125.000,00€, που αφορά στη βελτίωση της αγροτικής οδού με ασφαλτόστρωση σε δύο κλάδους συνολικού μήκους 6,80 χλμ. στην ευρύτερη περιοχή της Τ.Κ. Αλμυρού, με αρχή τη δυτική έξοδο του οικισμού Μπέη.

Πρόταση έχει καταθέσει και για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και για εργασίες επισκευών στο Δημοτικό Σχολείο Ανάβρας, στο σχολικό συγκρότημα Αχιλλείου και στο Δημοτικό Σχολείο Πτελεού.

Στο Πράσινο Ταμείο η δημοτική αρχή υπέβαλε πρόταση για την ανάπλαση δημοτικής έκτασης με κοινόχρηστο χαρακτήρα, πλησίον Κοινοτικού Καταστήματος της Τ.Κ. Πλατάνου Δ. Αλμυρού, προϋπολογισμού 275.000,00 € με στόχο την περιβαλλοντική, αισθητική και πολιτιστική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής και στην ανάδειξή της ως χώρο συνάθροισης κοινού.

Στο ίδιο πρόγραμμα υποβλήθηκε και η πρόταση για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Ευξεινούπολης, προϋπολογισμού 325.000 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου