Του ανατίναξε το σπίτι στον Αλμυρό για οικονομικές διαφορές

Τελευταία ενημέρωση: 2019-02-23, 11:32:33
Του ανατίναξε το σπίτι στον Αλμυρό για οικονομικές διαφορές

Καταπέλτης η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Τρικάλων σε 45χρονο Αλμυριώτη 

Συνολική κάθειρξη δεκαέξι ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων προχθές σε έναν 45χρονο Αλμυριώτη κατηγορούμενο για έκρηξη, εμπρησμό και φθορά ξένης ιδιοκτησίας με έκρηξη και πυρκαγιά.

Η υπόθεση συνέβη το 2015 σε ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού. Ο 45χρονος φέρεται να είχε γεμίσει με πτητικό υγρό το σπίτι ενός 70χρονου και να προκάλεσε στη συνέχεια πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη.

Φέρεται να προχώρησε σε αυτή του την πράξη λόγω οικονομικών διαφορών που είχε με τον γιο του θύματος.

Ευτυχώς, όταν σημειώθηκε η έκρηξη στο ισόγειο μονοκατοικίας η οικογένεια απουσίαζε από το σπίτι, καθώς είχε επισκεφτεί την κόρη της που εργαζόταν στη Ρόδο.

Αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι από την ισχύ της έκρηξης τα κουφώματα του σπιτιού υποχώρησαν και οι καναπέδες εκσφενδονίστηκαν έξω και καίγονταν στον δρόμο.

Προχθές στη δίκη ο κατηγορούμενος φέρεται να παραδέχτηκε την πράξη του και για να δικαιολογηθεί φέρεται να είπε ότι παρασύρθηκε από έναν Αλβανό που τον είδε στενοχωρημένο και τον προέτρεψε στον εμπρησμό.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και του επέβαλε επιπλέον χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, με έφεση που να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο απαγόρευσης εξόδου, εμφάνισης κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα και την καταβολή εγγυοδοσίας 5.000 ευρώ.

Επιπλέον το Δικαστήριο απαγόρευσε στον καταδικασθέντα να πλησιάζει τον δράστη και την οικογένειά σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων.

Ο παθών επισήμανε στο Δικαστήριο ότι ήταν καθαρή τύχη το γεγονός ότι ο ίδιος και η σύζυγός του δεν τραυματίστηκαν από το συμβάν καθώς απουσίαζαν από το σπίτι.

Η υπεράσπιση επισήμανε ότι η πράξη αυτή συνέβη μετά την έκδοση πολιτικής απόφασης του Εφετείου Λάρισας που επιδίκαζε στον καταδικασθέντα να πληρώσει ποσό 200.000 ευρώ στον γιο του παθόντα για διαφορά που είχαν σχετική με την πώληση διαμερίσματος. Επισήμανε η έκρηξη που εκδηλώθηκε ήταν τόσο ισχυρή που ο καταδικασθείς και ο συνεργός του που διαφεύγει τραυματίστηκαν και νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο στην Αθήνα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κ.Μ.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
3
=