ΑΛΜΥΡΟΣ

Β. Χατζηκυριάκος: «Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία χωματερή στον Πτελεό»

β-χατζηκυριάκος-κίνδυνος-για-τη-δημό-616927

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και τη γενικότερη περιβαλλοντική υποβάθμιση καταγγέλλει ο πρώην δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος ότι προκύπτει από τη μετατροπή χώρου στην είσοδο του Πτελεού που είχε διαμορφωθεί για την εναπόθεση κλαδιών σε ανεξέλεγκτη χωματερή.

Επικαλούμενος πόρισμα της Υγειονομικής Υπηρεσίας ο κ. Χατζηκυριάκος λέει ότι παρά τις συστάσεις που έγιναν προς τη δημοτική αρχή για τον άμεσο καθαρισμό και την αποκατάσταση του συγκεκριμένου χώρου από το αρμόδιο Τμήμα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αλμυρού, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο πρώην δήμαρχος περιγράφει ότι ανάμεικτα συναισθήματα θλίψης και απογοήτευσης προκαλεί στον καθένα η εικόνα που αντικρίζει στην είσοδο σχεδόν του Πτελεού, όπου βρίσκεται η ολοένα και αυξανόμενη ανεξέλεγκτη χωματερή και η οποία αντιπροσωπεύει την πλήρη αδιαφορία της δημοτικής αρχής σε θέματα περιβάλλοντος.

«Λίγο έξω από τον Πτελεό, χώρος που είχε οριοθετηθεί και περιφραχτεί για να χρησιμεύσει αποκλειστικά και μόνο ως εναπόθεσης ξερόκλαδων και κομμένων δέντρων, έχει από καιρό μετατραπεί σε ανεξέλεγκτη χωματερή που υποδέχεται κάθε είδος σκουπιδιών και στην οποία μάλιστα καίει φωτιά σε τακτικά χρονικά διαστήματα.

Επειτα από σχετική καταγγελία του προέδρου του Τ.Σ. Πτελεού, η Υγειονομική Υπηρεσία διενήργησε επιτόπια αυτοψία και παρέδωσε ήδη από τις 5 Νοεμβρίου του περασμένου χρόνου την έκθεσή της προς το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού, κοινοποιώντας την ταυτόχρονα προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, το Τμήμα Περιβάλλοντος της Π.Ε. Μαγνησίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και το Α.Τ. Αλμυρού», προσθέτει.

Επικαλούμενος, τέλος, το πόρισμα, ισχυρίζεται ότι το γεγονός αυτό συνιστά σοβαρά ερωτήματα για τη βούληση της δημοτικής αρχής να προστατέψει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου