ΑΛΜΥΡΟΣ

Εργολάβος στον δρόμο προς Ζερέλια

εργολάβος-στον-δρόμο-προς-ζερέλια-616941

Σύντομα η υπογραφή της σύμβασης για την ασφαλτόστρωση

Κοντά στην υπογραφή σύμβασης για την ασφαλτόστρωση του δρόμου που οδηγεί από την Ευξεινούπολη στις λίμνες Ζερέλια βρίσκεται η δημοτική αρχή Αλμυρού, η οποία ολοκληρώνει την παρέμβαση που έκανε προσδίδοντας μοναδική οικοτουριστική αξία στην περιοχή.

Το έργο θα ολοκληρωθεί στο πλαίσιο ασφαλτοστρώσεων προϋπολογισμού άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ, ενώ στα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι να κατασκευάσει γέφυρα στο σημείο του δρόμου που συναντιέται με τον Ξηριά.

Συγκεκριμένα ο διαγωνισμός του έργου για τις ασφαλτοστρώσεις ολοκληρώθηκε και σύντομα αναμένεται η εγκατάσταση του εργολάβου μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Ετσι θα γίνει μία σωστή διάβαση και ο δρόμος θα είναι ασφαλτοστρωμένος μέχρι το κτίριο του Κέντρου Πληροφόρησης Επισκεπτών. Η παρέμβαση θα είναι περισσότερο αξιοποιήσιμη.

Επισημαίνεται ότι δίπλα από το Κέντρο Πληροφόρησης υπάρχει ακόμη και παιδική χαρά, ενώ περιφερειακά των λιμνών υπάρχουν κιόσκια και μικρά καθιστικά σε διάφορες οδεύσεις.

Οι άλλες ασφαλτοστρώσεις που θα εκτελεστούν είναι στη Μαγγανίτσα Πλατάνου και στη Σούρπη στην περιοχή που είναι τα ΣΕΑ.

Οσον αφορά στην κατασκευή της γέφυρας, η δημοτική αρχή έχει προχωρήσει στην προκήρυξη διαγωνισμού για την εκπόνηση της μελέτης.

Ηδη πολλά σχολεία έρχονται σε επαφή με τη δημοτική αρχή Αλμυρού και εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για εκδρομές την άνοιξη.

Ο διαγωνισμός για τη εκμίσθωση του δημοτικού αναψυκτηρίου που είχε αποβεί άγονος καθώς δεν υπήρχε αποτέλεσμα θα επανακηρυχθεί.

Οι λίμνες Ζερέλια όπως είναι γνωστό είναι δύο, κυκλικού σχήματος και βρίσκονται 4 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης του Αλμυρού και 2,5 χλμ. από τον Δ.Δ. Ευξεινούπολης, σε υψόμετρο 130 μέτρων από τη θάλασσα, στους βόρειους πρόποδες της Οθρυος. Ανατολικά της μεγάλης λίμνης υπάρχει μικρός γήλοφος (μαγούλα). Εκεί έχει εντοπιστεί προϊστορικός οικισμός ο οποίος κατοικήθηκε για πρώτη φορά κατά τις αρχές της Μέσης Νεολιθικής Εποχής (5.800 -5.300 π.Χ.) και συνέχισε να κατοικείται κατά την Εποχή του Χαλκού και τα ιστορικά χρόνια.

Η ιδιαιτερότητα των λιμνών οφείλεται στη μετεωριτική τους προέλευση (λίμνες μάαρ, οι μόνες αυτού του τύπου που απαντώνται στην Ελλάδα) και στο αρχαιολογικό ενδιαφέρον του χώρου.

Με τις παρεμβάσεις προβάλλεται ιδιαίτερα το φυσικό κάλλος των λιμνών και ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να αναπτύξει ήπιες δραστηριότητες αναψυχής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκαν τα έργα αποχέτευσης ομβρίων και η σύνδεση των εγκαταστάσεων με ρεύμα. Η περιοχή πλέον τα έχει όλα και συγκεκριμένα διώροφο κτίριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, χώρο στάθμευσης, κιόσκι πληροφόρησης, θέατρο για ξεναγήσεις, διαδρομές με ξύλινα παρατηρητήρια, παγκάκια και κιόσκια για τη μελέτη της πανίδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου