ΑΛΜΥΡΟΣ

Σύντομα η δημοπράτηση νέου Νηπιαγωγείου στον Αλμυρό

σύντομα-η-δημοπράτηση-νέου-νηπιαγωγε-624619

Η δημοτική αρχή αναμένει την τελική έγκριση του κτιριολογικού

Σε τροχιά υλοποίησης θέτει η δημοτική αρχή Αλμυρού την ανέγερση ενός νέου σύγχρονου τριθέσιου Νηπιαγωγείου στην πόλη του Αλμυρού.

Η δημοτική αρχή έχει πλέον τη μελέτη του έργου στα χέρια της και μετά την πρόσφατη επίσκεψη του δημάρχου Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη στην Αθήνα και τις επαφές του με παράγοντες του υπουργείου Παιδείας αναμένει τυπικά και την τελική έγκριση του κτιριολογικού για να υλοποιήσει το έργο.

Οι προσπάθειες για την ανέγερση του νέου σχολικού κτιρίου ξεκίνησαν δύο χρόνια πριν με τη δημοτική αρχή να απευθύνεται στο ίδρυμα Βασιλείου Γ. Μελά για συνδρομή στην κάλυψη των αναγκών προσχολικής εκπαίδευσης.

Η δημοτική αρχή πέτυχε τον Ιούνιο του 2017 αποστολή του ιδρύματος να επισκεφθεί τον Δήμο και να ευαισθητοποιηθεί για τις ανάγκες του, όπως εξάλλου είχε κάνει και με άλλους ΟΤΑ σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η μελέτη του έργου

Το οικόπεδο με εμβαδό 1.461 τετραγωνικών μέτρων, όπου θα κατασκευασθεί το Νηπιαγωγείο βρίσκεται εντός σχεδίου στον Αλμυρό (στην επέκταση) επί της οδού Ραγάζου 1. Είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Αλμυρού, που καλύπτει όλα τα κριτήρια καταλληλότητας για την ανέγερση σχολικού κτιρίου.

Στην ανατολική πλευρά του οικοπέδου λειτουργεί το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού.

Το Νηπιαγωγείο θα είναι ισόγειο, με εμβαδόν 440 τετραγωνικών μέτρων, με τρεις αίθουσες διδασκαλίας, έναν πολυδύναμο χώρο, γραφεία και χώρο για το προσωπικό, βοηθητικούς χώρους (αποθήκη, πλυντήριο, λεβητοστάσιο, κουζίνα) και χώρους υγιεινής για τα νήπια, το προσωπικό και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Θα είναι ένα σύγχρονο Νηπιαγωγείο που θα καλύπτει όλες τις απαιτήσεις, των γενικών και ειδικών κανονισμών που ισχύουν (κτιριοδομικός, πυροπροστασίας, θερμομόνωση κ.λπ.).

Για την υλοποίηση του έργου έχουν εκδοθεί όλες σχεδόν οι αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις.

Ο προϋπολογισμός του νέου Νηπιαγωγείου σύμφωνα με την οριστική μελέτη ανέρχεται στο ποσό των 730.000 ευρώ, εκ των οποίων η χρηματοδότηση (δωρεά) του ιδρύματος είναι 430.000 και το υπόλοιπο ποσό των 300.000 ευρώ θα καλυφθεί από τακτικά έσοδα του Δήμου.

Σε αυτή την κατεύθυνση το έργο έχει ήδη εγγραφτεί στο τεχνικό πρόγραμμα του 2019 του Δήμου Αλμυρού και αναμένεται σύντομα η δημοπράτησή του.

Το ίδρυμα Βασιλείου Γ. Μελά

Το εν λόγω ίδρυμα έχει να παρουσιάσει ένα εκπληκτικό έργο στην προσχολική εκπαίδευση, το οποίο δεν είναι ευρέως γνωστό. Πρόκειται για ένα ίδρυμα αφιερωμένο αποκλειστικά στην προσχολική εκπαίδευση (νηπιαγωγεία), που ανεγείρει ή στηρίζει με αποστολές παιδαγωγικού υλικού τα εκτός Αθήνας Νηπιαγωγεία, με έμφαση σ’ αυτά των απομακρυσμένων περιοχών. Ο αριθμός των αποστολών παιδαγωγικού – εποπτικού υλικού το 2010 ενδεικτικά και μόνο για Νηπιαγωγεία της Ξάνθης, είναι πλούσιος. Στα Νηπιαγωγεία Άνω Θερμών, Κοτύλης, και Πάχνης στάλθηκαν δύο φορές μέσα στη χρονιά παιδαγωγικό υλικό και βιβλία. Από μία φορά στάλθηκε παιδαγωγικό υλικό στα Νηπιαγωγεία Κύκνου, Μελιβοίων, Τεμένους, Ωραίου, Γλαύκης, Δημαρίου και στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Νέου Ζυγού. Αντίστοιχη είναι η εικόνα σε όλη την επικράτεια. Τον Σεπτέμβριο ολοκληρώθηκε το νέο Νηπιαγωγείο στο Μεσολόγγι, τον Δεκέμβριο στο Βελβεντό Κοζάνης φτιάχτηκαν παιδικές χαρές σε πάμπολλα Νηπιαγωγεία ανά την επικράτεια (από Λαύριο και Ηγουμενίτσα μέχρι Χανιά και Θεσσαλονίκη), στάλθηκαν βιβλία και παιδαγωγικό υλικό από την Κέρκυρα μέχρι την Πάτμο και την Ορεστιάδα), κρεβάτια σε ολοήμερο Νηπιαγωγείο της Δράμας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου