ΑΛΜΥΡΟΣ

Ξεκινά η κατασκευή ξύλινου κτιρίου στο αισθητικό δάσος Κουρί

ξεκινά-η-κατασκευή-ξύλινου-κτιρίου-στ-624631

Για τη λειτουργία Κέντρου Ενημέρωσης Επισκεπτών

Στην υπογραφή της σύμβασης για την τοποθέτηση ενός ξύλινου κτιρίου στο δημοτικό δάσος Κουρί προχώρησε ο Δήμος Αλμυρού. Το κτίριο θα χρησιμοποιηθεί ως Κέντρο Ενημέρωσης Επισκεπτών του δάσους προσφέροντας χώρους ξεκούρασης και αναψυχής.

Στο κτίριο θα υπάρχουν αίθουσα ενημέρωσης των επισκεπτών του δάσους, καθώς και χώρος εξυπηρέτησης (αναψυκτήριο) αυτών. Η αισθητική και ο τρόπος κατασκευής του ξύλινου κτιρίου εναρμονίζονται πλήρως με το φυσικό περιβάλλον του δάσους καθώς θα κατασκευασθεί από ξυλεία πεύκης ή ελάτης φινλανδικής προέλευσης.

Το εξωτερικό μέρος θα αποτελείται από στρόγγυλους ολόσωμους κορμούς, διατομής 17 εκατοστών και θα καλύπτονται οι ενεργειακές απαιτήσεις του κανονισμού ενεργειακής απόδοσης κτιρίων για τον Νομό Μαγνησίας. Το εσωτερικό μέρος θα κατασκευασθεί, επίσης, από ολόσωμους φινλανδικούς κορμούς ενώ η στέγη από ξύλινες δοκούς με επικάλυψη από ασφαλτικά κεραμίδια. Τα κουφώματα θα είναι επίσης ξύλινα, από μασίφ ξύλο.

Περιμετρικά του χώρου εξυπηρέτησης θα τοποθετηθεί συνθετικό ξύλινο δάπεδο, ενώ τμήμα του αύλειου χώρου θα καλύπτεται από ξύλινη πέργκολα.

Θα εγκατασταθεί σε θέση εντός του αισθητικού δάσους που έχει καθορισθεί σύμφωνα με την έγκριση της Διεύθυνσης Δασών Μαγνησίας και θα αντικαταστήσει ένα παλιό, παράνομο και κατεστραμμένο κτίριο που μόνο προβλήματα υγιεινής προκαλούσε.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 250.000 ευρώ και το κτίριο αναμένεται να τοποθετηθεί εντός χρονικού διαστήματος πέντε μηνών.

Στο Κουρί λειτουργούν ήδη ένα αναψυκτήριο και ένας μικρός ξενώνας. Για την αύξηση της επισκεψιμότητας του δάσους η δημοτική αρχή προχώρησε στη βελτίωση των ήδη διαμορφωμένων μονοπατιών. Το δάσος Κουρί είναι μια βαρύτιμη κληρονομιά της περιοχής του Δήμου Αλμυρού. Βρίσκεται περίπου 1.000 μέτρα βορειοδυτικά της πόλης του Αλμυρού και 500 μέτρα από την πρώην Κοινότητα της Ευξεινούπολης. Η έκταση που καταλαμβάνει είναι περίπου 1.150 στρέμματα και καλύπτεται κατά κύριο λόγο από χνοώδους δρύες. Η επιφάνειά του ωστόσο είναι μικρότερη, σε σχέση με αυτή που είχε τα παλιά χρόνια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου