ΑΛΜΥΡΟΣ

Μάρμαρο έπεσε στο κεφάλι οδοκαθαρίστριας στον Αλμυρό

μάρμαρο-έπεσε-στο-κεφάλι-οδοκαθαρίστ-628865

Αγιο είχε σήμερα το πρωί οδοκαθαρίστρια του Δήμου Αλμυρού, όταν την ώρα που εργαζόταν ένα κομμάτι μαρμάρου έπεσε από ύψος στο κεφάλι της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 39χρονη εργαζόμενη της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου βρίσκονταν σε δρόμο του Αλμυρού και καθάριζε τα ρείθρα πεζοδρομίου, όταν ξαφνικά ένα κομμάτι μαρμάρου αποκολλήθηκε από μπαλκόνι διαμερίσματος και έπεσε πάνω στο κεφάλι της.

Η 39χρονη έπεσε στο έδαφος τραυματισμένη στο κεφάλι και στο μέτωπο. Περίοικοι προσέτρεξαν σε βοήθεια και άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η άτυχη οδοκαθαρίστρια διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ από τους γιατρούς κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο του Βόλου για τη διενέργεια περαιτέρω προληπτικών εξετάσεων.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού διενεργείται προανάκριση για το ατύχημα.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ

Σχετικά με το ατύχημα από την παράταξη της ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας σε ανακοίνωση αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

“Άλλο ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα που είχε χθες εργαζόμενη- συμβασιούχος του δήμου Αλμυρού, που νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικό κάταγμα στο Νοσοκομείο Βόλου, μετά από πτώση μαρμάρου, την ώρα που σκούπιζε την πλατεία Αλμυρού, έρχεται να μεγαλώσει τον μακρύ κατάλογο των 60 νεκρών και 70 βαριά τραυματισμένων εργατών σε όλους τους δήμους της χώρας τα τελευταία τρία χρόνια.

Παράλληλα καταδεικνύει την δραματική υποστελέχωση των Υπηρεσιών και τις σοβαρές ευθύνες των Κυβερνήσεων και των Δημοτικών Αρχών. Βαπτίζοντας την εντατικοποίηση της δουλειάς, σε «κανονικότητα» χωρίς μέτρα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας, με μπόλικη τρομοκρατία, μετατρέπουν τους εργαζόμενους καθημερινά σε ανθρώπους-ορχήστρα, αναλώσιμο υλικό , αδιαφορώντας για την κάλυψη των κενών θέσεων με μόνιμο προσωπικό.

Για κάθε εργατικό ατύχημα δεν υπάρχει «άτυχη στιγμή». ούτε «κακιά ώρα».

Καθημερινά οι εργαζόμενοι στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων πανελλαδικά, όπως και σε άλλες Υπηρεσίες πρώτης γραμμής ( Πράσινο, Συντήρηση, ηλεκτροφωτισμός, , κλπ,), παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα για το μεροκάματο του μόχθου.

Πρόκειται για εργοδοτικά εγκλήματα από αυτά που δεν μπορούν να κρυφτούν με τα κροκοδείλια δάκρυα και τις ανέξοδες δηλώσεις συμπάθειας και συμπόνιας των κυβερνητικών εκπροσώπων που νομοθετούν και των Δημαρχέων που στηρίζουν τόσο «καλά και αποτελεσματικά» όλο αυτό το εγκληματικά αντεργατικό, αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο σε βάρος της ανθρώπινης ζωής”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου