ΑΛΜΥΡΟΣ

Β. Χατζηκυριάκος: «Ομάδες εργασίας ετοιμάζουν το πρόγραμμά μας»

β-χατζηκυριάκος-ομάδες-εργασίας-ετο-632773

Δημόσια διαβούλευση μέσω διαδικτύου σε τέσσερις θεματικές ενότητες ξεκινά η Δημοτική Πρωτοβουλία, επικεφαλής της οποίας είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος.

Οι θεματικές ενότητες είναι ανάπτυξη – υποδομές- περιβάλλον – επιχειρηματικότητα, αγροτική και τουριστική ανάπτυξη, νεολαία – πολιτισμός – αθλητισμός – κοινωνικές δομές και παιδείας και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Χατζηκυριάκος αναφέρει ότι «τρεις μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, η δύσκολη καθημερινότητα των δημοτών δεν παύει να αποτελεί το κυρίαρχο προς επίλυση ζήτημα της ζωής τους και να παρουσιάζει τις δυσλειτουργίες που τη χαρακτήριζε και όλο το προηγούμενο διάστημα.

Τα οικονομικά προβλήματα είναι αυτά που κυριαρχούν. Παράλληλα, οι κοινωνικές και αναπτυξιακές υποδομές του Δήμου απαιτούν ενίσχυση και εκσυγχρονισμό ή, ακόμη περισσότερο, επανασχεδιασμό και επανίδρυση στους τομείς που έχουν εκλείψει».

Μπροστά σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση, η Δημοτική Πρωτοβουλία ανοίγει κοινωνικό διάλογο μέσω του διαδικτύου.

Για το σκοπό αυτό η Δημοτική Πρωτοβουλία έχει ήδη συγκροτήσει τις αντίστοιχες ομάδες εργασίας που επεξεργάζονται δεδομένα, συγκεντρώνουν στοιχεία και καταθέτουν προτάσεις για όλο το φάσμα της καθημερινότητας των δημοτών του Αλμυρού.

«Σε μια εποχή που κυριαρχούν παντού η εύκολη συνθηματολογία, ο φτηνός εντυπωσιασμός και οι ανέξοδες υποσχέσεις, σε μια εποχή που οι φήμες πασχίζουν να διαψεύσουν τις πραγματικότητες, εμείς επιλέγουμε – όπως το κάναμε πάντα εξάλλου – έναν άλλο, πιο δύσκολο μα και πιο ωραίο δρόμο. Προτιμάμε δηλαδή να προετοιμάζουμε και να συγκροτούμε από σήμερα, το σχέδιο ανάπτυξης του Δήμου.

Ενα σχέδιο που συμπληρώνεται και μπολιάζεται σε μεγάλο βαθμό με τις απόψεις τόσο των ειδικών, όσο και των άμεσα ενδιαφερομένων, δηλαδή των δημοτών.

Ενα σχέδιο που μαζί με την ανάγκη επίλυσης των πολλών και πιεστικών βιοτικών προβλημάτων των πολιτών, συνδιαμορφώνει το Όραμα που απαιτείται για να τραβήξει ο τόπος συνολικά μπροστά, πάντα με εργαλεία τον διάλογο, τη διαφάνεια και τη δημοκρατία σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής», προσθέτει μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηκυριάκος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου