ΑΛΜΥΡΟΣ

Σε ευχάριστο κλίμα η κοπή πίτας των επαγγελματοβιοτεχνών Αλμυρού

σε-ευχάριστο-κλίμα-η-κοπή-πίτας-των-επα-632788

Με ιδιαίτερη επιτυχία έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η Ενωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού το περασμένο Σάββατο στην αίθουσα του κτήματος Παπαθανασίου – Τιμπλαλέξη. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ενωσης Κώστας Πανταζώνας επισήμανε ότι ο Αλμυρός καλείται να αντιμετωπίσει τη δίνη της κρίσης για το αν θα μείνει πόλη ή θα υποβιβαστεί σε κωμόπολη. «Πρέπει όλοι οι φορείς που νομοθετούν, Δήμος Αλμυρού, Επιμελητήριο Μαγνησίας, αγροτικοί συνεταιρισμοί, να συνεργαστούν σαν ορχήστρα για να βγάλουν από το αδιέξοδο της υποβάθμισης και της ανεργίας τους κατοίκους του Αλμυρού.

Να γίνουν το «τρένο» της ανάπτυξης για να φέρουν την ευημερία, τα χαμόγελα και τα όνειρα ξανά στην καθημερινότητά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Ενωση κατά τη χρονική περίοδο του 2018 ανέδειξε πολιτικές που οι εφαρμογές τους επιτρέπουν ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και επιπλέον εισόδημα στους κατοίκους του Δήμου Αλμυρού.

Ο κ. Πανταζώνας παρουσίασε αυτές τις πολιτικές.

«Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της πολιτικής που σχετίζεται με τις προτάσεις της Ενωσης εφαρμόζεται από τον Δήμο Αλμυρού, αλλά και νομοθετείται μέσα από το δημοτικό συμβούλιο. Ο φορέας που θα δημιουργήσει προστιθέμενη αξία στα προϊόντα μέσω της μεταποίησης είναι οι αγροτικοί συνεταιρισμοί Σούρπης και Πτελεού, στους οποίους υπάρχουν έτοιμες γραμμές συσκευασίας για ελιές και ελαιόλαδο («πράσινος χρυσός»).

Ο επόμενος φορέας είναι το Επιμελητήριο Μαγνησίας που μπορεί να πάρει τον «πράσινο χρυσό» και τα υπόλοιπα αγροτικά προϊόντα της περιοχής μας και να τα πάει μέσω εκθέσεων σε παγκόσμιες αγορές και να δημιουργήσει μια εμπορική αξία λιανικής και όχι παραγωγικής όπως μέχρι ισχύει σήμερα.

Ο Αλμυρός έχει όλες τις δυνατότητες να πάρει το ποσοστό που του αναλογεί ανάμεσα στους πιο ισχυρούς αναπτυξιακούς πυλώνες της χώρας», είπε μεταξύ άλλων. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Θεωρεί ότι με τη διοργάνωση της εκδήλωσης έγινε ένα ακόμη βήμα προς την ενίσχυση των σχέσεων αλληλεγγύης, συνεργασίας και συναδελφικότητας μεταξύ των μελών της, αλλά και για την αμοιβαία αλληλεπίδραση με τους πολίτες καταναλωτές της επαρχίας Αλμυρού.

Την εκδήλωση συντόνισε η αντιπρόεδρος κ. Μίνα Τελκή, ενώ την πίτα ευλόγησε ο π. Γεώργιος Γιαννιός.

Η τυχερή της βραδιάς που κέρδισε το φλουρί ήταν η κ. Φωτεινή Κατσαούνη, η οποία κέρδισε μία δωροεπιταγή των 50 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου