ΑΛΜΥΡΟΣ

Οργανωμένη δράση κακοποιών πίσω από τον εμπρησμό ΙΧ στο Κρόκιο

οργανωμένη-δράση-κακοποιών-πίσω-από-τ-635841

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου ανέλαβε την έρευνα

Σε οργανωμένη δράση αδίστακτων κακοποιών παραπέμπουν τα μέχρι τώρα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας για την περίεργη υπόθεση εμπρησμού αυτοκινήτου που σημειώθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2019 στο Κρόκιo, την οποία είχε δημοσιοποιήσει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Στις 8 το πρωί στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα σήμανε συναγερμός. Ενας αγρότης είχε ενημερώσει για πυρκαγιά σε αυτοκίνητο που ήταν εγκαταλειμμένο σε ελαιοπερίβολο στο Κρόκιο.

Από την περαιτέρω προανάκριση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου προέκυψε ότι η φωτιά είχε εκδηλωθεί μετά από εμπρησμό, ενώ οι αστυνομικοί του Τμήματος Αλμυρού είχαν διαπιστώσει ότι το Ι.Χ. είχε κλαπεί από τον ιδιοκτήτη του κατοίκο Σοφάδων Καρδίτσας την προηγούμενη μέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες εκτιμάται ότι δεν αποκλείεται να εμπλέκονται σε κλοπές που μπορεί να σημειώθηκαν στον Βόλο και στη Μαγνησία ή και σε γειτονικούς νομούς, όπως Φθιώτιδας, Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων.

Λόγω αρμοδιότητας η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου ανέλαβε να διαλευκάνει κάθε στοιχείο γύρω από τον εμπρησμό του οχήματος και να εντοπίσει τους δράστες.

Η Αστυνομία συνεχίζει να συλλέγει κάθε χρήσιμο στοιχείο για την περίεργη υπόθεση. Εντούτοις μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστα παραμένουν τα κίνητρα των δραστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Αλμυρό και στην ευρύτερη περιοχή δεν έχει καταγγελθεί κάποια κλοπή ή αναφερθεί κίνηση ύποπτων ατόμων. Ωστόσο, σχεδόν βέβαιο θεωρείται ότι οι δράστες ανέπτυξαν κάποιου είδους παράνομη δραστηριότητα, όμως είναι άγνωστο πού «χτύπησαν», αν δηλαδή έδρασαν σε κάποια άλλη περιοχή της Μαγνησίας ή της Θεσσαλίας και απλώς εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο στο Κρόκιο πυρπολώντας το για να εξαφανίσουν κάθε ίχνος τους.

Το Ανακριτικό του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρυμώνα δεν είχε βρει κάποιο στοιχείο που να τεκμηριώνει τον εμπρησμό, όμως ο τρόπος εκδήλωσης της φωτιάς σε συνδυασμό με τον τόπο του συμβάντος προκάλεσαν από την πρώτη στιγμή ιδιαίτερη εντύπωση.

Οι άγνωστοι δράστες είχαν σταθμεύσει το Ι.Χ. σε ελαιοπερίβολο στο Κρόκιο κοντά στον παράδρομο της ΠΑΘΕ. Από την ΠΑΘΕ όμως δεν υπήρχε θέα στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αγρότης που εντόπισε πρώτος το ΙΧ και κάλεσε σε βοήθεια δεν είχε δει καμία περίεργη κίνηση ατόμων νωρίτερα ή το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, πάντως, εκτιμάται ότι η εγκατάλειψη του οχήματος στο ελαιοπερίβολο δεν έγινε εσκεμμένα, αλλά ίσως μετά από την παρουσίαση κάποιας βλάβης.

Επισημαίνεται ότι από την αστυνομική έρευνα γενικότερα έχει αποδειχθεί ότι σε αρκετές περιπτώσεις κλοπών ή διαρρήξεων οι δράστες εγκαταλείπουν τα οχήματα σε διάφορες περιοχές και πολλές φορές τα πυρπολούν.

Ενδεικτικά, το ίδιο είχαν κάνει και οι δράστες που είχαν «χτυπήσει» σε κεντρικό κοσμηματοπωλείο στον Αλμυρό, αλλάζοντας αυτοκίνητο για να αποπροσανατολίσουν.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου