ΑΛΜΥΡΟΣ

Ανοίγει ο δρόμος της επιστροφής για τους μαθητές του ΓΕΛ Αλμυρού

ανοίγει-ο-δρόμος-της-επιστροφής-για-το-640434

Ολοκληρώνονται οι εργασίες – Στο ΚΤΥΠ ο δήμαρχος για τις λυόμενες αίθουσες όταν ξεκινήσει η ενίσχυση του φέροντος οργανισμού

Ανοίγει ο δρόμος της επιστροφής των μαθητών στο κτίριο του Γενικού Λυκείου Αλμυρού, που έχει εγκαταλειφθεί πριν τα μέσα Δεκεμβρίου μετά από πτώση σοβά και «αποκάλυψη» μελέτης για τη στατική επάρκεια του κτιρίου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη, σήμερα το πρωί αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες με την αποκατάσταση των σοβάδων τόσο στις αίθουσες, όσο και σε εξωτερικά σημεία του κτιρίου.

Οι εργασίες σύμφωνα με τον διευθυντή του Γενικού Λυκείου Αλμυρού Γιάννη Θεοδώρου είναι εκτεταμένες, προκειμένου να μην υπάρχει ο παραμικρός φόβος για την ασφάλεια των μαθητών.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης θα εισηγηθεί προς το δημοτικό συμβούλιο την επιστροφή των μαθητών που σήμερα εξακολουθούν να μοιράζονται σε τρία διαφορετικά σχολεία για να κάνουν μάθημα, στο ΕΠΑΛ και Εργαστηριακό Κέντρο Αλμυρού, στο Γυμνάσιο Αλμυρού και στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης.

Με βάση την εισήγηση, το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού θα κληθεί να επικυρώσει την επιστροφή των μαθητών στο κτίριο μετά τόσο τις προφορικές, όσο και τις έγγραφες διαβεβαιώσεις που δόθηκαν για την ασφάλεια και τη στατική επάρκεια του κτιρίου.

Παρ’ όλα αυτά, σήμερα κιόλας ο κ. Εσερίδης πρόκειται να μεταβεί στην Αθήνα όπου θα έχει συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.) κ. Ιωάννη Χαρωνίτη για να ενημερωθεί για τον χρόνο παραλαβής των προκάτ αιθουσών που πρόκειται να μπουν στο προαύλιο του σχολείου. Αρχικά οι προκατασκευασμένες αίθουσες αποτελούσαν μέρος του plan B σε περίπτωση που το κτίριο κρινόταν επικίνδυνο για τη συνέχιση της λειτουργίας του. Πλέον οι αίθουσες κρίνονται απαραίτητες προκειμένου να στεγαστούν αν χρειαστεί μαθητές, όταν θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την ενίσχυση του φέροντος οργανισμού, που κρίνονται αναγκαίες στο πλαίσιο ενεργειακής αναβάθμισης του σχολείου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου