ΑΛΜΥΡΟΣ

ΓΕΛ Αλμυρού: Ζήτημα ημερών η επιστροφή

γελ-αλμυρού-ζήτημα-ημερών-η-επιστροφή-644939

Ζήτημα ημερών είναι πλέον η επιστροφή των μαθητών του Γενικού Λυκείου Αλμυρού στο σχολείο τους. Την επομένη της συνεδρίασης του σχολικού συμβουλίου, το οποίο αποφάσισε την επιστροφή στο σχολικό συγκρότημα μετά τις έγγραφες διαβεβαιώσεις που δόθηκαν για την ασφάλεια και τη στατική επάρκεια του κτιρίου, συνεργεία του Δήμου ξεκίνησαν τις εργασίες.

Οι ρυθμοί των εργασιών είναι πυρετώδεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα συνεργεία εργάστηκαν ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο. Προχωρούν σε «ξήλωμα» επιχρισμάτων και γενικά παρεμβαίνουν όπου διαπιστώνουν «φουσκώματα», τόσο στο εσωτερικό, όσο και στους εξωτερικούς χώρους του κτιρίου. Αποκαθίστανται σημεία με υγρασία που λόγω των βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών είναι πιο εμφανή.

Μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες, δεν αποκλείεται αυτό να γίνει ακόμη και σήμερα, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας θα εκδώσει απόφαση για επιστροφή των μαθητών στο σχολείο τους. Θα προηγηθεί αυτοψία από στελέχη της Δ.Δ.Ε. προκειμένου να πιστοποιηθεί η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των εργασιών.

Σημειώνεται ότι οι μαθητές μοιράζονται σε τρία διαφορετικά σχολεία για να κάνουν μάθημα, στο ΕΠΑΛ και Εργαστηριακό Κέντρο Αλμυρού, στο Γυμνάσιο Αλμυρού και στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης.

Οι εγγυήσεις που δόθηκαν τόσο προφορικώς στο δημοτικό συμβούλιο, όσο και γραπτώς μετά από αίτημα του διευθυντή, έκαμψαν τις αντιδράσεις των γονέων και με την ολοκλήρωση των εργασιών οι μαθητές επιστρέφουν στο σχολείο τους για να συνεχίσουν κανονικά τα μαθήματά τους.

Μέσα στο καλοκαίρι ο Δήμος Αλμυρού αναμένεται να δρομολογήσει εργασίες για την ενίσχυση του φέροντος οργανισμού, προκειμένου να προχωρήσει και στην ενεργειακή αναβάθμιση του διδακτηρίου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου