Η μελέτη για το 5ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού

Τελευταία ενημέρωση: 2019-01-21, 13:51:13
Η μελέτη για το 5ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού

Παρελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού  

 

Ομόφωνα εγκρίθηκε την περασμένη Τρίτη από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού η μελέτη για την κατασκευή νέου κτιρίου για τις ανάγκες στέγασης του 5ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού, για το οποίο η Δημοτική Αρχή Αλμυρού θα υποβάλει πρόταση για ένταξη του έργου στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι».

Το 5ο Νηπιαγωγείο Αλµυρού στεγάζεται σε µισθωµένο κτίριο, το οποίο δεν καλύπτει όλες τις απαιτήσεις των γενικών και ειδικών κανονισµών.

Επιπλέον ο αύλειος χώρος είναι σχεδόν ανύπαρκτος, δεν προσφέρεται για την εκτόνωση και την αποφόρτιση των νηπίων και
επιπλέον δεν εξασφαλίζει τις απαιτήσεις για την αποφυγή ατυχημάτων.

Για την ανάγκη ανέγερσης Νηπιαγωγείου έχει αναφερθεί και τεκμηριωμένα με έγγραφό της προς τον Δήμο η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το έργο είναι προϋπολογισμού 960.000 ευρώ. Το οικόπεδο με εμβαδό Ε=930,70τ.μ. που θα κατασκευαστεί το Νηπιαγωγείο βρίσκεται εντός σχεδίου στον Αλμυρό.

Στην ανατολική πλευρά του οικοπέδου λειτουργεί Δημοτικό Σχολείο. Στα υπόλοιπα γειτονικά όρια υπάρχουν ιδιόκτητα κτίρια και κενά οικόπεδα. Το Νηπιαγωγείο θα έχει πρόσβαση από την οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου με πλάτος περίπου 12m.

To φυσικό έδαφος στην περιοχή είναι επίπεδο κάτι που καθιστά τον χώρο κατάλληλο για την λειτουργία Νηπιαγωγείου και ειδικά για την μετακίνηση ΑΜΕΑ. Το κτίριο τοποθετείται κοντά στη δυτική πλευρά απελευθερώνοντας μεγάλο χώρο για τη διαμόρφωση των υπαίθριων και ημιυπαίθριων χώρων παιχνιδιού και πρασίνου.

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου, προτείνεται η ισόγεια ανάπτυξη του κτιριακού όγκου (υπόγειο μόνο το λεβητοστάσιο και αποθηκευτικοί χώροι) σε σχήματα ορθογωνίων παραλληλογράμμων και η χωροθέτησή του πιο κοντά στη δυτική πλευρά του ισόπεδου οικοπέδου. Οι δύο είσοδοι βρίσκονται νότια επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου πλάτους 12.00m, που αποτελεί και τη μόνη ελεύθερη πλευρά πρόσβασης από τις τέσσερις.

Μορφολογικά το κτίριο αποτελείται από μια συμπαγή ενότητα με διαφοροποίηση σε αφορά στην τελική της επικάλυψη (στέγη - δώμα). Ανατολικά και γειτονικά με τον χώρο του Δημοτικού Σχολείου τοποθετούνται οι κύριοι χώροι απασχόλησης των νηπίων, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και ο υπαίθριος χώρος παιχνιδιών ενώ στο βόρειο και πιο απομονωμένο τμήμα βρίσκονται οι υποστηρικτικές λειτουργίες του Νηπιαγωγείου όπως το μαγειρείο και η αίθουσα ανάπαυσης.

Στο βόρειο τμήμα του κτιρίου θα τοποθετηθούν στο υπόγειο το λεβητοστάσιο και οι αποθηκευτικοί χώροι. Για τον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων ορίζεται μία υπαίθρια θέση στάθμευσης με προδιαγραφές και για ΑΜΕΑ.

Η πρόσκληση του προγράμματος «Φιλόδημος Ι» που θα υποβληθεί η πρόταση αφορά στην ανέγερση και επανάχρηση δηµοτικών κτιρίων». Μάλιστα, εξειδικεύεται στην ανέγερση ή επέκταση σχολικών κτιρίων προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ), Επαγγελµατικά Λύκεια (ΕΠΑΛ)) και ειδικών σχολείων.

Εξάλλου, σκοπός της δράσης είναι η εξασφάλιση επαρκών και κατάλληλων ιδιόκτητων χώρων και συνθηκών ασφαλούς παραµονής των χρηστών των αντίστοιχων σχολικών µονάδων για την αντιµετώπιση του προβλήµατος των ποιοτικών και ποσοτικών ελλείψεων κατά τη διάρκεια της προσχολικής και υποχρεωτικής εκπαίδευσης, καθώς και την πρόληψη διαρροών από την εκπαιδευτική διαδικασία ως την ολοκλήρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
3
=