ΑΛΜΥΡΟΣ

Περίεργη υπόθεση εμπρησμού Ι.Χ. στο Κρόκιο

περίεργη-υπόθεση-εμπρησμού-ι-χ-στο-κρό-651509

Αποτυπώματα λάμβαναν αστυνομικοί της Σήμανσης από ένα ΙΧ μάρκας Toyota Starlet

Μία περίεργη υπόθεση εμπρησμού αυτοκινήτου ερευνά από προχθές το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού. Στις 8 το πρωί στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα σήμανε συναγερμός. Αγρότης ανέφερε ότι ένα αυτοκίνητο εγκαταλείφθηκε σε ελαιοπερίβολο στο Κρόκιο, το οποίο τυλιγόταν στις φλόγες.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Αμεσα στον τόπο μετέβη ένα πυροσβεστικό όχημα και τρεις πυροσβέστες οι οποίοι προχώρησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Εντούτοις, οι καταστροφές που προκλήθηκαν στο αυτοκίνητο ήταν ολοσχερείς, ενώ οι «ανεξήγητες» συνθήκες πρόκλησης της φωτιάς οδήγησαν τους πυροσβέστες να ειδοποιήσουν την Αστυνομία.

Το αυτοκίνητο δεν ήταν γνωστό σε ποιον ανήκε ενώ από την εικόνα του φαινόταν ότι για κάποιο λόγο είχε εγκαταλειφθεί στη συγκεκριμένη περιοχή.

Συγκεκριμένα επρόκειτο ένα αυτοκίνητο μάρκας Toyota Starlet λευκού χρώματος το οποίο όμως δεν έφερε βολιώτικες πινακίδες.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί του Τμήματος Αλμυρού και της Σήμανσης που άρχισαν να συλλέγουν κάθε χρήσιμο στοιχείο και από τη περαιτέρω έρευνα διαπίστωσαν ότι το αυτοκίνητο ήταν κλεμμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την περαιτέρω προανάκριση προέκυψε ότι το αυτοκίνητο είχε αφαιρεθεί από τον ιδιοκτήτη του στην Καρδίτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες προχθές το πρωί 68χρονος κάτοικος Σοφάδων κατήγγειλε στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα ότι άγνωστοι δράστες τού έκλεψαν το αυτοκίνητό του το οποίο είχε σταθμεύσει έξω από το σπίτι του την Παρασκευή το βράδυ.

Η Αστυνομία συνεχίζει να συλλέγει κάθε χρήσιμο στοιχεία για την περίεργη υπόθεση. Εντούτοις μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστα παραμένουν τα κίνητρα των δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον Αλμυρό και στην ευρύτερη περιοχή δεν έχει καταγγελθεί κάποια κλοπή ή κίνηση ύποπτων ατόμων.

Ωστόσο σχεδόν βέβαιο θεωρείται ότι οι δράστες ανέπτυξαν σίγουρα κάποιου είδους παράνομη δραστηριότητα, όμως είναι άγνωστο πού «χτύπησαν», αν δηλαδή έδρασαν σε Αλμυρό ή σε κάποια άλλη περιοχή της Θεσσαλίας και απλώς εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο στο Κρόκιο πυρπολώντας το για να εξαφανίσουν κάθε ίχνος τους.

Το Ανακριτικό του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρυμώνα δεν βρήκε κάποιο στοιχείο που να τεκμηριώνει τον εμπρησμό, όμως ο τρόπος εκδήλωσης της φωτιάς σε συνδυασμό με τον τόπο του συμβάντος προκάλεσε από την πρώτη στιγμή ιδιαίτερη εντύπωση.

Οι άγνωστοι δράστες είχαν σταθμεύσει το Ι.Χ. σε ελαιοπερίβολο στο Κρόκιο κοντά στον παράδρομο της ΠΑΘΕ. Από την ΠΑΘΕ όμως δεν υπήρχε θέα στο αυτοκίνητο.

Οι αστυνομικές αρχές λοιπόν ερευνούν εάν υπήρξε κάποια καταγγελία για κλοπή ή κάποιο άλλο περιστατικό όχι μόνο στον Αλμυρό, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας που μπορεί να σχετίζεται με το κλεμμένο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αγρότης που εντόπισε πρώτος το ΙΧ και κάλεσε σε βοήθεια δεν είχε δει καμία περίεργη κίνηση ατόμων νωρίτερα ή το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει τώρα το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού. Οι έρευνες των αστυνομικών αρχών είναι υπό πλήρη εξέλιξη εν αναμονή και των αποτελεσμάτων από τα αποτυπώματα που ελήφθησαν.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία πάντως εκτιμάται ότι η εγκατάλειψη του οχήματος στο ελαιοπερίβολο δεν έγινε εσκεμμένα, αλλά ίσως μετά από την παρουσίαση κάποιας βλάβης.

Επισημαίνεται ότι από την αστυνομική έρευνα γενικότερα έχει αποδειχθεί ότι σε αρκετές περιπτώσεις κλοπών ή διαρρήξεων οι δράστες εγκαταλείπουν τα οχήματα σε διάφορες περιοχές και πολλές φορές τα πυρπολούν.

Ενδεικτικά το ίδιο είχαν κάνει και οι δράστες που είχαν «χτυπήσει» σε κεντρικό κοσμηματοπωλείο στον Αλμυρό αλλάζοντας αυτοκίνητο για να αποπροσανατολίσουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου