ΑΛΜΥΡΟΣ

Επιστρέφουν στο σχολείο τους οι μαθητές του ΓΕΛ Αλμυρού

επιστρέφουν-στο-σχολείο-τους-οι-μαθητ-653452

Προβληματισμός στο σχολικό συμβούλιο, αλλά έπεισαν οι έγγραφες διαβεβαιώσεις της μελετητικής εταιρείας – Τι λέει το έγγραφο

Απόφαση επιστροφής μετά από έναν και πλέον μήνα στο σχολείο έλαβαν τα μέλη του σχολικού συμβουλίου του Γενικού Λυκείου Αλμυρού μετά τις έγγραφες διαβεβαιώσεις που δόθηκαν ότι το διδακτήριο είναι ασφαλές για να συνεχίσει να λειτουργεί. Εντός δέκα ημερών και εφόσον γίνουν ο απαιτούμενος έλεγχος και οι πρώτες παρεμβάσεις στο σχολικό κτίριο, οι μαθητές θα επιστρέψουν στο σχολείο τους για την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς.

Εδώ και έναν μήνα μετά από περιστατικό πτώσης σοβά, σπάσιμο τζαμιού από φεγγίτη σε αίθουσα διδασκαλίας, αλλά και «αποκάλυψη» στατικής μελέτης βάσει της οποίας στο κτίριο του Λυκείου απαιτείται ενίσχυση των υποστυλωμάτων και των δοκών, το σχολείο έχει εγκαταλειφθεί. Οι μαθητές μοιράζονται σε τρία διαφορετικά σχολεία για να κάνουν μάθημα, στο ΕΠΑΛ και Εργαστηριακό Κέντρο Αλμυρού, στο Γυμνάσιο Αλμυρού και στο Γυμνάσιο Ευξενινούπολης.

Την περασμένη Τρίτη στο δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού η μελετητική εταιρεία Λιόντος και συνεργάτες παρείχε διαβεβαιώσεις ότι το κτίριο είναι ασφαλές. Μάλιστα τις ίδιες διαβεβαιώσεις παρείχε και γραπτώς στον διευθυντή του Γενικού Λυκείου Αλμυρού Γιάννη Θεοδώρου, ο οποίος χθες συγκάλεσε σχολικό συμβούλιο.

Στο σχολικό συμβούλιο συμμετείχαν καθηγητές και μαθητές, γονείς των μαθητών μεταξύ των οποίων η πρόεδρος του συλλόγου Μαρίκα Τζάμου, ο αντιδήμαρχος Αλμυρού Κώστας Νικοβιώτης και η υπεύθυνη της Επιτροπής Παιδείας Μαρία Σταυραντώνη, καθώς και η υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Ρηγώ Φασουράκη.

Παρόλο που υπήρξε προβληματισμός, το σχολικό συμβούλιο συναίνεσε στην επιστροφή των μαθητών στο σχολικό κτίριο του Γενικού Λυκείου Αλμυρού προκειμένου να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η σχολική χρονιά και το κυριότερο να διεξαχθούν χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Η εισήγηση του σχολικού συμβουλίου για την επιστροφή στο κτίριο θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και τον τελικό λόγο θα έχει ο προϊστάμενος Σωκράτης Σαβελίδης.

«Πριν την επιστροφή θα πρέπει να γίνουν έλεγχος του κτιρίου και κάποιες μικρής έκτασης εργασίες σε προβληματικά σημεία, επικίνδυνα, για τυχόν πτώση σοβάδων. Είναι μια περιπέτεια αυτό που ζούμε. Αλλά είμαστε εδώ για να διαχειριζόμαστε και τα δύσκολα, να βρίσκουμε λύσεις και να συνεχίζουμε να λειτουργούμε», σχολίασε ο διευθυντής του σχολείου Γιάννης Θεοδώρου.

Το έγγραφο της εταιρείας Λιόντος ΕΠΕ

Σύμφωνα με το έγγραφο που έχει στα χέρια της η διεύθυνση του σχολείου από την εταιρεία Λιόντος και συνεργάτες ΕΠΕ, «ο φέρων οργανισμός του κτιρίου είναι σε καλή κατάσταση, λαμβάνοντας υπόψη το έτος κατασκευής και δεν παρουσιάζει εικόνα που να μας επιβάλλει τη μη λειτουργία του κτιρίου».

Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι «δεν εμφανίζονται ορατές παραμορφώσεις, βέλη κάμψης ή ρηγματώσεις καμπτικές/διατμηματικές στα φέροντα στοιχεία, δεν παρουσιάζονται καθιζήσεις λόγω υποχώρησης στηρίξεων ή απώλεια ευστάθειας, δεν παρουσιάζονται προβλήματα λόγω σεισμικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή». «Παρόλο που τοπικά εμφανίζονται στοιχεία κακοτεχνιών στον φέροντα οργανισμό του κτιρίου όπως αποτινάξεις επικάλυψης σκυροδέματος και τοπικές οξειδώσεις ράβδων οπλισμού λόγω μικρής επικάλυψής τους, η γενική κατάστασή του κρίνεται ικανοποιητική και κατά συνέπεια το κτίριο επ’ ουδενί δεν κρίνεται κατεδαφιστέο σύμφωνα με τα αποτελέσματα της στατικής μελέτης ελέγχου επάρκειας».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου