ΑΛΜΥΡΟΣ

ΓΕΛ Αλμυρού: Επιστροφή στο σχολείο τους;

γελ-αλμυρού-επιστροφή-στο-σχολείο-του-654755

Μετά τις έγγραφες διαβεβαιώσεις της εταιρείας Λιόντος ότι στο σχολικό κτίριο δεν υπάρχει πρόβλημα στατικής επάρκειας

Κρίσιμη είναι η σημερινή συνεδρίαση του σχολικού συμβουλίου στο Γενικό Λύκειο Αλμυρού, προκειμένου να εξεταστεί η προοπτική επιστροφής των μαθητών στο σχολικό κτίριο, μετά τις έγγραφες διαβεβαιώσεις που παρείχε τόσο ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου, όσο και της διεύθυνσης του σχολείου η εταιρεία Λιόντος ότι δεν υφίσταται πρόβλημα στατικής επάρκειας του κτιρίου.

Εδώ και ένα μήνα μετά από περιστατικό πτώση σοβά, σπάσιμο τζαμιού από φεγγίτη σε αίθουσα διδασκαλίας, αλλά και «αποκάλυψη» στατικής μελέτης βάσει της οποίας στο κτίριο του Λυκείου απαιτείται ενίσχυση των υποστυλωμάτων και των δοκών, το σχολείο έχει εγκαταλειφθεί. Για τη διδασκαλία έχουν βρεθεί προσωρινές λύσεις σε άλλους σχολικούς χώρους, μετά την αναστάτωση που επικράτησε.

Προχθές, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού η εταιρεία Λιόντος παρείχε διαβεβαιώσεις ότι το κτίριο είναι στατικά επαρκές. Η μελετητική εταιρεία υποστήριξε ότι στο πλαίσιο της ενεργειακής του αναβάθμισης πρέπει να γίνουν εργασίες ενίσχυσης, διαβεβαιώνοντας ότι αυτό όμως δεν συνεπάγεται ότι το κτίριο είναι ακατάλληλο.

Η συζήτηση διήρκησε πολλές ώρες, με τους δημοτικούς συμβούλους να διατυπώνουν τα ερωτήματά τους, ενώ παρόντες στη συνεδρίαση ήταν και ο διευθυντής του σχολείου Γιάννης Θεοδώρου και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαρίκα Τζάμου.

Ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Αλμυρού ζήτησε εγγράφως από την εταιρεία τις διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια του κτιρίου και σήμερα θα παρουσιάσει τα νέα δεδομένα στο σχολικό συμβούλιο που συγκαλείται στη μία το μεσημέρι, με τη συμμετοχή καθηγητών, μαθητών, γονέων των μαθητών, εκπροσώπων του Δήμου Αλμυρού, αλλά και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης ευχαρίστησε τους μηχανικούς για την παρουσίαση, ενώ έκανε γνωστό ότι έχει ζητήσει προσεισμικό έλεγχο για όλα τα σχολικά κτίρια του καλλικρατικού Δήμου.

Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βαγγέλης Χατζηκυριάκος φέρεται να κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι η μεταφορά των μαθητών σε τρία σχολικά κτίρια δεν έγινε οργανωμένα.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σάββας Τσόγκας τόνισε την αντίθεση της παράταξής του να δημιουργηθεί ένα σχολείο αύριο με τις προδιαγραφές που ίσχυσαν πριν από δεκαετίες. Στην ίδια κατεύθυνση και ο επικεφαλής της παράταξης «Ολοι μαζί- Νέα πορεία» Κώστας Κρανάς, ο οποίος διατύπωσε επιφυλάξεις, επισημαίνοντας ότι τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολικό κτίριο είναι δυσμενέστερα από αυτά που παρουσιάστηκαν. «Το κτίριο είναι του ’75 και έχει επισκευαστεί δύο φορές μέχρι τώρα. Δεν αξίζει τον κόπο να κάνουμε επισκευές. Απαιτείται να γίνει ένα καινούργιο σχολικό κτίριο και για το ΓΕΛ Αλμυρού και για το 1ο Γυμνάσιο που είναι δίπλα του», ανέφερε.

Τελικά το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία και εγκρίθηκε. Το Σώμα δέχτηκε ομόφωνα να παραλάβει τις μελέτες. Επισημαίνεται ότι από τη συνεδρίαση απουσίαζαν ο επικεφαλής της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης Αλμυρού Νίκος Τσανής και ο πρώην δήμαρχος Αλμυρού Σπύρος Ράππος.

Οι υπόλοιπες μελέτες που παρουσιάστηκαν αφορούσαν στις κερκίδες του γηπέδου του Αλμυρού και στο Πολιτιστικό Κέντρο. Εντός των επόμενων τριών μηνών η εταιρεία θα προχωρήσει στην έκδοση των τευχών δημοπράτησης για την εκτέλεση των εργασιών.

Σήμερα, το σχολικό συμβούλιο θα αποφασίσει την επιστροφή ή μη των μαθητών στο σχολείο, σε διαφορετική περίπτωση το Γενικό Λύκειο θα συνεχίσει να λειτουργεί χωρισμένο στα τρία. Αν δεν αποφασιστεί επιστροφή στο σχολείο, αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να διατεθούν μέσω ΚτΥπ προκατασκευασμένες αίθουσες για τη στέγαση της μιας τάξης του σχολείου προκειμένου το Λύκειο να λειτουργεί συγκεντρωμένο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου