ΑΛΜΥΡΟΣ

Αλμυρός: Στο αρχείο η υπόθεση για το δυστύχημα σε ελαιοτριβείο

αλμυρός-στο-αρχείο-η-υπόθεση-για-το-δυσ-658258

Δεν προέκυψαν ευθύνες για το δυστύχημα με δύο νεκρούς

Στο αρχείο τέθηκε η προκαταρκτική εξέταση της Εισαγγελίας Βόλου για το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 σε ελαιοτριβείο σε περιοχή του Αλμυρού με δύο νεκρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λήψη των καταθέσεων ολοκληρώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο.

Η Εισαγγελία Βόλου εξετάζοντας το υλικό που συγκεντρώθηκε κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο τεχνικός ασφαλείας δεν έφερε καμία ευθύνη για το εργατικό δυστύχημα, καθώς δεν γνώριζε για την ύπαρξη της δεξαμενής με αποτέλεσμα να μη λάβει και τα δέοντα μέτρα ασφαλείας.

Από την Εισαγγελία Βόλου διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν ευθύνες σε κανένα επιζώντα του δυστυχήματος.

Υπενθυμίζεται ότι το δυστύχημα σημειώθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου όταν άγνωστο για ποιον λόγο ακριβώς δεξαμενή του ελαιοτριβείου μετατράπηκε σε θάλαμο αερίων.

Ο καθαρισμός της δεξαμενής της οικογενειακής επιχείρησης «εγκλώβισε» τρία μέλη της οικογένειας στο εσωτερικό, έναν φίλο τους και έναν εργάτη από τις αναθυμιάσεις του πυρήνα της ελιάς.

Σαράντα λεπτά μακριά από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού ο Πτελεός έδινε μάχη με φιάλη οξυγόνου δύτη και σχοινιά. Οι δύο μεγαλύτεροι παρέμεναν στον τόπο χωρίς αισθήσεις, όταν το ασθενοφόρο κατέφθασε τελικά με μιάμιση ώρα καθυστέρηση…

Από τον τόπο νεκροί παρελήφθησαν δύο άτομα, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ηλικίας 60 ετών και ένας Βούλγαρος εργάτης ηλικίας 50 ετών.

Ο εργάτης που μπήκε για να καθαρίσει τη δεξαμενή γύρω στις 7.30 το απόγευμα έχασε τις αισθήσεις του από τις αναθυμιάσεις. Αγωνία για τη ζωή του οδήγησαν στην παγίδα το ένα μετά το άλλο τα μέλη της οικογένειας αλλά και το φίλο τους.

Ο ιδιοκτήτης αντιλήφθηκε πρώτος το επεισόδιο και έσπευσε να βοηθήσει, αλλά λιποθύμησε. Τα δύο του παιδιά που βρίσκονταν σε κοντινό σημείο και ένας φίλος τους προσπάθησαν να τους ανασύρουν. Στη δεξαμενή βρέθηκαν εγκλωβισμένοι πέντε άνθρωποι.

Από την πορεία της εισαγγελικής έρευνας στην οποία επισυνάφθηκε και το πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας, διαπιστώθηκε ότι από τη ζύμωση είχε απομονωθεί στο επάνω μέρος της δεξαμενής μονοξείδιο του άνθρακα που είχε δημιουργηθεί από τα υπολείμματα ελαιοπυρήνα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου