ΑΛΜΥΡΟΣ

Εκκληση για ζωοτροφές για το κυνοκομείο στον Αλμυρό

εκκληση-για-ζωοτροφές-για-το-κυνοκομε-659121

Στα 300 έφτασαν τα αδέσποτα στο κυνοκομείο της Ελένης Χριστέλλου

Εκκληση για βοήθεια για τις τροφές των αδέσποτων ζώων απευθύνει η κ. Ελένη Χριστέλλου, η γνωστή εθελόντρια που επί σειρά ετών λειτουργεί το κυνοκομείο στον Αλμυρό και έχει αφιερώσει τη ζωή της στα αδέσποτα ζώα.

Πλέον τα αδέσποτα που φιλοξενεί στο κυνοκομείο έχουν φτάσει τα 300, καθώς ολοένα και περισσότεροι πολίτες εγκαταλείπουν εκεί νεογέννητα ζώα.

Η ψυχή του κυνοκομείου πλέον δεν αντέχει άλλο και απευθύνει έκκληση για συμπαράσταση. Τα τρόφιμα δεν επαρκούν για τα ζώα, ενώ και για τα αδέσποτα θα πρέπει επιτέλους να ληφθεί μέριμνα και να στειρωθούν όλα.

«Τα τρόφιμα με τα οποία ενισχύει ο Δήμος το κυνοκομείο δεν μας καλύπτουν. Χρειαζόμαστε κάθε μέρα τουλάχιστον εφτά τσουβάλια, ενώ η ενίσχυση του Δήμου Αλμυρού καλύπτει μόνο τις δέκα μέρες του μήνα. Ο Δήμος μάς δίνει 60 τσουβάλια τροφές και 15 τσουβάλια ρύζι», εξηγεί η ίδια.

Η κ. Χριστέλλου λειτουργεί το κυνοκομείο σε μία έκταση δέκα στρεμμάτων. «Τα ζώα περνούν καλά. Εχουν κρεβάτια, στρώματα, δεν είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες. Ομως χρειάζονται και τρόφιμα για να ζήσουν», εξηγεί η ίδια.

Ανοίγοντας την καρδιά της η εθελόντρια λέει ότι «το κυνοκομείο έφτασε να φιλοξενεί πλέον 300 ζώα. Οποια σκυλίτσα γεννήσει θα ξεφορτωθούν τα κουτάβια εκεί ή στο ρέμα ή θα ρίξουν φόλες. Συνεχώς περνούν και αφήνουν σκυλιά. Δεν τα αγαπούν τα ζώα», επισημαίνει.

Η γνωστή εθελόντρια δεν είναι παραπονούμενη. Αναγνωρίζει ότι η Αστυνομία προσέχει το κυνοκομείο και ότι η Δημοτική Αρχή τη στηρίζει.

Επιπλέον, τονίζει ότι ο Δήμος παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. «Δεν έχουμε κανένα ζώο άρρωστο. Η Δημοτική Αρχή χορηγεί τα εμβόλια και κάνει στειρώσεις. Αλλά εάν πετούν κουτάβια, χρειάζεται πάλι να γίνονται στειρώσεις», εξηγεί η ίδια.

Απηυδισμένη η εθελόντρια λέει ότι «εκείνο που θέλω είναι οι πολίτες να αγοράζουν έστω ένα τσουβάλι τροφές τον μήνα καθώς φιλοξενώ εκατοντάδες ζώα.

Τώρα έχω αρρωστήσει κιόλας και είναι δύσκολη η κατάσταση. Με ενδιαφέρει να μην εγκαταλείπουν τα ζώα στο κυνοκομείο καθώς δεν αντέχω άλλο. Εχω πάθει κατάθλιψη με αυτή την κατάσταση που δεν έχει αρχή, μέση και τέλος. Θέλω να έρθουν και να πάρουν μερικά ζώα να τα μεγαλώσουν, όμως όχι να τα αφήσουν στον δρόμο», εξηγεί η ηλικιωμένη γυναίκα.

Σύμφωνα με τους φιλόζωους, στον Αλμυρό υπάρχουν πολλά αδέσποτα ζώα και ειδικά στις Νηες. Για το θέμα έχουν γίνει καταγγελίες και στην Αστυνομία και στην Εισαγγελία Βόλου. Ομως το πρόβλημα παραμένει και εντείνεται περαιτέρω.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου