ΑΛΜΥΡΟΣ

Μεγάλες ζημιές στον Αλμυρό από την πρόσφατη κακοκαιρία

μεγάλες-ζημιές-στον-αλμυρό-από-την-πρό-662621

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Αλμυρού

Μεγάλες ζημιές και καταστροφές προκάλεσε στο οδικό και επαρχιακό δίκτυο του Αλμυρού η κακοκαιρία που έπληξε τις προηγούμενες μέρες τη Μαγνησία.

Το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού σε έκτακτη συνεδρίασή του την περασμένη Δευτέρα κήρυξε τον Δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η απόφαση κήρυξης µιας περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας συνδέεται µε τον συντονισµό του δυναµικού και των µελών των φορέων που επιχειρούν για την άµεση αντιµετώπιση φυσικών, τεχνολογικών και λοιπών καταστροφών.

Στο ∆ήµο µετά από τα έντονα καιρικά φαινόµενα – σφοδρές χιονοθύελλες και ολικός παγετός καθώς και ισχυρές ανεµοθύελλες που σηµειώθηκαν στις 3/1/, 4/1/, 5/1/ και 6/1/2019 παρατηρήθηκαν ασυνήθεις φυσικές καταστροφές, λόγω και της ιδιόµορφης γεωµορφολογίας της περιοχής.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είχαν ως συνέπεια µεγάλες και εκτεταµένες καταστροφές.

Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο καθώς και στο αγροτικό και δασικό δίκτυο προκλήθηκαν κατολισθήσεις και µεγάλης έκτασης καταστροφές γεωργικών εκτάσεων και αγροτικών καλλιεργειών, δηµιουργία απότοµων επικίνδυνων πρανών, στις ορεινές κυρίως περιοχές του ∆ήµου.

Αναλυτικά ζημιές υπήρξαν στην επαρχιακή οδό Αλµυρού – Φυλάκης και Αλµυρού – Ανάβρας σε τµήµατα του οδοστρώµατος και στην επαρχιακή οδό Σούρπης – Ιεράς Μονής Ξενιάς – Βρύναινας – Άνω Ιεράς Μονής Ξενιάς.

Ακόμη ο απολογισμός της δημοτικής αρχής μετρά κατολισθήσεις και καταστροφές σε πολλά τµήµατα του οδοστρώµατος, ενώ ολόκληρο το αγροτικό οδικό δίκτυο του Καλλικρατικού ∆ήµου Αλµυρού έχει καταστραφεί και είναι απροσπέλαστο µε συνέπεια τον αποκλεισµό αγροτών και κτηνοτρόφων.

Παράλληλα σε ολόκληρο το παραλιακό µέτωπο του Καλλικρατικού ∆ήµου Αλµυρού καταστράφηκαν οι παραλιακοί δρόµοι, οι πλακοστρώσεις, οι καµπίνες, οι ντουζιέρες, τα παγκάκια και τα στηθαία.

Ζηµιές καταγράφηκαν και σε ελαιοπερίβολα από πτώση του ελαιοκάρπου συνεπεία της ανεµοθύελλας, σε πολλές γενικότερα καλλιέργειες και σε θερμοκήπια και αγροτικές αποθήκες.

Να επισημανθεί ότι η πλήρης αποτύπωση των ζημιών δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη από τη δημοτική αρχή Αλμυρού.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου