ΑΛΜΥΡΟΣ

Στη μάχη του αποχιονισμού για έκτη μέρα χθες στον Αλμυρό

στη-μάχη-του-αποχιονισμού-για-έκτη-μέρ-665022

Με τη θερμοκρασία το πρωί να φτάνει στους μείον εφτά βαθμούς Κελσίου

Στη μάχη του αποχιονισμού ο Δήμος Αλμυρού χθες για έκτη συνεχόμενη μέρα, με τις θερμοκρασίες να είναι πολύ χαμηλές και να φτάνουν το πρωί και στους μείον εφτά βαθμούς Κελσίου.

Ευτυχώς, το νέο κύμα κακοκαιρίες δεν «έπιασε» τον Αλμυρό προχθές το βράδυ, ενώ αναμενόταν να υπάρξει αντίκτυπος και δεν σημειώθηκε νέα χιονόπτωση.

Το χιόνι στην Ανάβρα φτάνει στο ένα μέτρο και τριάντα εκατοστά, ενώ σε ορεινά χωριά όπως στη Βρύναινα, τους Κωφούς και του Κοκκωτούς τα 50 εκατοστά.

Χθες τα μηχανήματα του Δήμου προχωρούσαν στον αποχιονισμού μέσα στα χωριά σε Βρύναινα και τους Κωφούς όπου υπήρχε πρόσβαση. Οι εργαζόμενοι επιχειρούσαν υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, καθώς στον αποχιονισμό είχαν να αντιμετωπίσουν και τον πάγο.

Παράλληλα στην Ανάβρα τα μηχανήματα δούλευαν επί τρεις συνεχόμενες μέρες ώσπου να ανοίξουν όλα τα ποιμνιοστάσια, εκατό στον αριθμό που αριθμεί που περιοχή.

Παντού το οδικό δίκτυο ήταν ανοιχτό. Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Κωνσταντίνος Νικοβιώτης ανέφερε ότι το οδικό δίκτυο δεν έκλεισε καμία μέρα πουθενά. «Παρόλο που η Ανάβρα είχε πολύ χιόνι εντούτοις σε συνεργασία με την Περιφέρεια ο Δήμος κατάφερε να μην κλείσει το οδικό δίκτυο. Είμαστε οργανωμένοι. Δουλεύαμε νύχτα μέρα και έχουμε και τη συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας», πρόσθεσε.

Συγκεκριμένα χθες δούλευαν στην Ανάβρα τρία μηχανήματα, δύο του Δήμου και ένα ιδιωτών.

Παράλληλα, άλλα τρία μηχανήματα βρίσκονταν στον αποχιονισμό στα υπόλοιπα χωριά.

Ευτυχώς προχθές το νέο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα δεν «έπιασε» τον Αλμυρό αν και υπήρχε ο φόβος για νέα χιονόπτωση τις βραδινές ώρες. Επιπλέον, δεν παρουσιάστηκαν και προβλήματα με την ηλεκτροδότηση.

Σε μία με δύο μέρες εκτιμάται ότι η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο θα έχει αποκατασταθεί και μέσα στα χωριά εκεί όπου δεν φτάνουν τα μηχανήματα λόγω της στενότητας των δρόμων.

Στον Αλμυρό χιόνισε τρεις φορές.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου