Ανοιχτά είναι όλα τα ποιμνιοστάσια στην Κοινότητα της Ανάβρας Αλμυρού

Τελευταία ενημέρωση: 2019-01-08, 15:12:32
Ανοιχτά είναι όλα τα ποιμνιοστάσια στην Κοινότητα της Ανάβρας Αλμυρού

Χαμηλές θερμοκρασίες στον Αλμυρό και στην ευρύτερη περιοχή

 

Συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε χθες ο αποχιονισμός των ποιμνιοστασίων στην Ανάβρα, όπου το χιόνι μετά τη νέα χιονόπτωση της περασμένης Παρασκευής έφτασε το ένα μέτρο και είκοσι πόντους.

Διαρκής ήταν και η μάχη για να διατηρηθεί το οδικό δίκτυο ανοιχτό τόσο στην Ανάβρα, όσο και στα υπόλοιπα ορεινά χωριά και συγκεκριμένα σε Κοκκωτούς, Βρύναινα, Κωφούς, Νεοχωράκι Ανθότοπο, Νεράιδα και Φυλάκη όπου το χιόνι είναι ανάλογα με την περιοχή από 20 έως 40 εκατοστά.

Χθες και προχθές ο Αλμυρός βρισκόταν σε συνθήκες παγετού με τη θερμοκρασία να δείχνει μείον εφτά βαθμούς Κελσίου.

Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Κωνσταντίνος Νικοβιώτης ενημέρωσε ότι σε ολόκληρο τον καλλικρατικό Δήμο δεν υπήρχαν προβλήματα και το δίκτυο ήταν ανοιχτό.

Το Σαββατοκύριακο δεν σημειώθηκε περαιτέρω επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα στην Ανάβρα ο Δήμος είχε από την πρώτη μέρα των χιονοπτώσεων τουλάχιστον τρία μηχανήματα, αλλά την Παρασκευή ξαναέπιασε χιόνι. «Ολοκληρώνουμε τον αποχιονονισμό των ποιμνιοστασίων. Παράλληλα έχουμε ρίξει αλάτι σε όλους τους κεντρικούς δρόμους όπου μπορεί να περάσει η αλατιέρα», ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος.

Αλάτι έριξε ο Δήμος Αλμυρού και στα υπόλοιπα ορεινά χωριά όπου επίσης όλα τα δίκτυα είναι ανοικτά. Η προσβασιμότητα στα ποιμνιοστάσια σε Κοκκωτούς, Βρύναινα, Κωφούς, Νεοχωράκι Ανθότοπο, Νεράιδα και Φυλάκη διασφαλίστηκε ήδη από προχθές.

«Και στα κεντρικά σημεία υπήρχαν μηχανήματα και όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Τον αποχιονισμό που συνεχίζεται νυχθημερόν δυσκολεύουν πολύ οι συνθήκες παγετού.

Στην πόλη του Αλμυρού δεν υπάρχει χιόνι, εντούτοις υπό τον φόβο επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών μηχανήματα του Δήμου έριξαν και πάλι χθες αλάτι και θαλασσόνερο σε όλα τα κεντρικά σημεία.

Όλα τα μηχανήματα του Δήμου όπως και τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας ήταν σε επιφυλακή. Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Αλμυρού έχει προμηθευτεί επαρκή ποσότητα αλατιού. Αλάτι μπορούν να προμηθευτούν και οι δημότες που έχουν ανάγκη.

Κ.Μ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
9
=