ΑΛΜΥΡΟΣ

Προβληματισμός στην εμπορική αγορά του Αλμυρού

προβληματισμός-στην-εμπορική-αγορά-τ-667629

Η κίνηση των εορτών είχε πολλές «διαρροές»

Δεν είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα η περίοδος των εορτών για την εμπορική αγορά του Αλμυρού. Τα εμπορικά καταστήματα δεν είχαν όχι μόνο τους επιθυμητούς τζίρους, αλλά ούτε και την αναμενόμενη χριστουγεννιάτικη κίνηση. Το γεγονός προκαλεί διάχυτο προβληματισμό.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού Κωνσταντίνος Πανταζώνας είπε ότι στην εμπορική αγορά υπήρχαν πάρα πολλές «διαρροές» οι οποίες είναι άκρως ανησυχητικές.

«Γενικά δεν πήγαμε καλά. Οι μόνες μέρες που δουλέψαμε ήταν παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς που είχαν καταβληθεί και οι συντάξεις, οι οποίες έφεραν μία μικρή κίνηση. Από και πέρα τίποτα στην αγορά δεν θύμιζε χριστουγεννιάτικες ημέρες ή τζίρους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πανταζώνας λέει ότι και πέρυσι υπήρξαν «διαρροές», όμως αυτό που συνέβη φέτος ήταν άνευ προηγούμενου. «Δεν είναι ότι δεν έγιναν οι καθιερωμένες αγορές, αλλά ότι στην αγορά δεν υπήρχε καν κίνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Για τους επαγγελματίες του κλάδου εκτιμάται ότι το καταναλωτικό κοινό επέλεξε άλλες αγορές για να κάνει τις «αποδράσεις» του και παράλληλα τις αγορές του.

«Ο κόσμος έφυγε Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα. Δεν είχαμε καν τη διατήρηση των περσινών κακών τζίρων για τα καταστήματά μας. Αυτές τις μικρές εισπράξεις τις απορρόφησαν γειτονικές πόλεις. Ο κόσμος έφευγε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο εμπορικός κόσμος πιστεύει ότι ο Αλμυρός θα πρέπει να παρέχει μία καλή πρόταση για τα Χριστούγεννα, μία πρόταση που να τον μετατρέπει σε πόλο έλξης επισκεπτών ανάλογο με αυτούς των γειτονικών πόλεων.

«Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να απορροφήσουμε κι εμείς ένα μερίδιο από τις υπόλοιπες αγορές, όπως συμβαίνει και με την καθιερωμένη εμποροπανήγυρη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Δεκέμβριος έφυγε αφήνοντας την πιο πικρή γεύση στην εμπορική αγορά του Αλμυρού. «Ο περασμένος μήνας ήταν εξαιρετικά υποτονικός και δυστυχώς οι γιορτές δεν μας δικαίωσαν», επισήμανε ο ίδιος.

Ο εμπορικός κόσμος εναποθέτει τώρα τις ελπίδες του στις χειμερινές εκπτώσεις που θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου έως την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου.

«Ας ελπίσουμε ότι τότε η αγορά θα μπορέσει να βρει έναν βιώσιμο βηματισμό», τόνισε ο ίδιος.

Στο μεταξύ, τα καταστήματα έχουν αρχίσει να κάνουν προσφορές εν αναμονή των εκπτώσεων. Οι επαγγελματίες διαθέτουν ποιοτικά είδη σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές. Η πορεία των εορτών θα συζητηθεί στη γενική συνέλευση του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί στους επόμενους μήνες, οπότε αναμένεται να συζητηθούν και όλες οι ανησυχίες που υπάρχουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου