ΑΛΜΥΡΟΣ

Μοιρασμένο στα τρία το ΓΕΛ Αλμυρού

μοιρασμένο-στα-τρία-το-γελ-αλμυρού-669073

Και νέα αυτοψία χθες στο εγκαταλελειμμένο κτίριο – Σε προκάτ αίθουσες, μόλις έρθουν, θα κάνουν μάθημα μαθητές

Χωρισμένο στα τρία θα συνεχίσει να λειτουργεί από μεθαύριο Δευτέρα, οπότε και ανοίγουν ξανά τα σχολεία μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το Γενικό Λύκειο Αλμυρού.

Το κτίριο του Γενικού Λυκείου Αλμυρού ως γνωστόν έχει εγκαταλειφθεί καθώς οι γονείς είχαν εκφράσει έντονη ανησυχία για την ασφάλεια των παιδιών τους στον απόηχο περιστατικού με πτώση σοβάδων, σπάσιμο τζαμιών από φεγγίτη σε αίθουσα διδασκαλίας, αλλά και την «αποκάλυψη» στατικής μελέτης βάσει της οποίας στο κτίριο του Λυκείου απαιτείται ενίσχυση των υποστυλωμάτων και των δοκών.

Με αφορμή τα παραπάνω από τις 12 Δεκεμβρίου, η α’ Λυκείου κάνει μάθημα σε τρεις αίθουσας του ΕΠΑΛ και Εργαστηριακού Κέντρου Αλμυρού, που βρίσκεται σε απόσταση 50 μέτρων από το ΓΕΛ Αλμυρού. Οι μαθητές της β’ τάξης συστεγάζονται με το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης που βρίσκεται σε απόσταση 2,5 χλμ. από το ΓΕΛ Αλμυρού. Η γ’ Λυκείου κάνει μάθημα σε 4 και 5 αίθουσες του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού που βρίσκεται σε απόσταση δέκα μέτρων. Ετσι θα συνεχιστούν τα μαθήματα και από Δευτέρα.

Προχθές στον απόηχο επίσκεψης της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου στο ΓΕΛ Αλμυρού έγινε γνωστό ότι έως τέλος του μήνα, το αργότερο αρχές Φεβρουαρίου, στον Δήμο θα διατεθούν πέντε προκάτ αίθουσες, οι οποίες θα τοποθετηθούν στο προαύλιο του ΓΕΛ Αλμυρού, με στόχο τη «συγκέντρωση» των τάξεων του σχολείου σε δομές πιο κοντά η μία στην άλλη.

Στις προκατασκευασμένες αίθουσες θα μεταφερθούν οι μαθητές της γ’ τάξης που σήμερα κάνουν μαθήματα σε αίθουσες του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού και στη θέση τους θα μεταφερθούν οι μαθητές της β’ τάξης που κάνουν μάθημα στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης.

Στόχος σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτη Σαβελίδη είναι η γ’ τάξη να βρίσκεται όσο το δυνατό πιο κοντά στο κτίριο του ΓΕΛ Αλμυρού όπου υπάρχει όλος ο εξοπλισμός και το σύστημα VBI μέσω του οποίου γίνεται η λήψη των θεμάτων των πανελλαδικών ώστε οι εξετάσεις να κυλήσουν απρόσκοπτα για τους τελειόφοιτους μαθητές.

Προχθές πραγματοποιήθηκε και δεύτερη αυτοψία στο ΓΕΛ Αλμυρού. Το κτίριο του Γενικού Λυκείου Αλμυρού επισκέφθηκε η υφυπουργός Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.) κ. Ιωάννης Χαρωνίτης συνοδευόμενος από κλιμάκιο μηχανικών της εταιρείας, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σαβελίδης Σωκράτης συνοδευόμενος από αρμόδιους υπαλλήλους της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, ο δήμαρχος Αλμυρού κ. Εσερίδης Δημήτριος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, αρμόδιοι μηχανικοί του Δήμου Αλμυρού και ο διευθυντής του ΓΕΛ Αλμυρού κ. Θεοδώρου Ιωάννης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο της κ. Παπανάτσιου, «το κλιμάκιο της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. επιθεώρησε το κτίριο του ΓΕΛ Αλμυρού και πραγματοποίησε αυτοψία στις φθορές που εμφανίστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, προέκυψε το συμπέρασμα ότι το κτήριο χρήζει επισκευαστικών παρεμβάσεων, για τις οποίες απαιτούνται ειδικές μελέτες και έως ότου αυτές ολοκληρωθούν, επιβάλλεται η στέγαση των μαθητών σε προκατασκευασμένες αίθουσες.

Η αντιπροσωπεία της ΚΤΥΠ Α.Ε. δεσμεύτηκε ότι στο άμεσο χρονικό διάστημα θα ενημερώσει για τις προκατασκευασμένες αίθουσες που μπορεί να παραχωρήσει, και θα παραδώσει χρονοδιάγραμμα εργασιών για τις απαραίτητες επισκευές του κτηρίου του ΓΕΛ Αλμυρού».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου