ΑΛΜΥΡΟΣ

Εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα 2019 του Δήμου Αλμυρού

εγκρίθηκε-το-τεχνικό-πρόγραμμα-2019-του-δ-674100

Εγκρίθηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού την περασμένη Παρασκευή, το τεχνικό πρόγραμμα έτους 2019, το οποίο είναι προϋπολογισμού 6,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα νέα έργα μαζί με τις προμήθειες που θα εκτελεσθούν το 2019 είναι συνολικού προϋπολογισμού 2.942.000 ευρώ, ενώ τα συνεχιζόμενα έργα είναι προϋπολογισμού 3.795.000 ευρώ.

Η απόφαση έγκρισης ελήφθη κατά πλειοψηφία.

Εισηγούμενος το θέμα ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης τόνισε ότι ο Δήμος έχει ένα ισχυρό ταμείο και χρηματοδοτεί τα έργα. «Δεν καπηλευόμαστε κανένα έργο. Όλα είναι των δημοτών. Είμαστε μπροστά και παρόντες σε όλους τους πολίτες με το να λέμε αλήθειες και δεν κρυβόμαστε ποτέ», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Καλλές στάθηκε στα έργα που έγιναν από τη δημοτική αρχή, όπως η κεντρική πλατεία, τα Ζερέλια, η αποχέτευση Σούρπης, η αποχέτευση της Μιτζέλας, η μεγάλη η λιμνοδεξαμανή και τόνισε ότι το έργο είναι πολύ σημαντικό.

Το τεχνικό πρόγραμμα δίνει έμφαση στην αγροτική οδοποιία, στις αναπλάσεις πλατειών, στην ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και στην ενίσχυση της στατικής επάρκειας δημοτικών και σχολικών κτιρίων. Ακόμη έμφαση δίνει στις επισκευές και συντηρήσεις σχολικών κτιρίων, στην εσωτερική οδοποιία, στην κατασκευή νέων διδακτηρίων, στην πυροπροστασία οικισμών και στις υδρεύσεις οικισμών.

Εντούτοις, το πρόγραμμα καταψηφίστηκε από τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με εξαίρεση την παράταξη του κ. Κωνσταντίνου Κρανά.

Συγκεκριμένα, κατά του τεχνικού προγράμματος τάχθηκε ο πρώην δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, ο οποίος τόνισε ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλά συνεχιζόμενα έργα και ότι το 2019 είναι προεκλογική περίοδος και η δημοτική αρχή προσπαθεί να μοιράσει ατάκτως τα έργα για να δείξει ότι κάτι μπορεί να κάνει. Ο ίδιος εκτίμησε ότι η δημοτική αρχή δεν θα μπορέσει να απορροφήσει κανένα από τα κονδύλια.

«Όχι» στην ψήφιση του τεχνικού προγράμματος είπε και ο επικεφαλής της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης Αλμυρού Νίκος Τσανής, ο οποίος συντάχθηκε με την άποψη Χατζηκυριάκου.

Ακόμη ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σάββας Τσόγκας, που τοποθετήθηκε επίσης αρνητικά, είπε ότι το τεχνικό πρόγραμμα θα μείνει στα χαρτιά, ενώ αναρωτήθηκε πόσα από τα έργα που θα γίνουν θα εκτελεσθούν από τις τσέπες δημοτών και πόσα με χρήματα από το κράτος.

Από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος Αλμυρού Σπύρος Ράππος ψήφισε λευκό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου