ΑΛΜΥΡΟΣ

Διαγωνισμός για την ύδρευση των Κωφών

διαγωνισμός-για-την-ύδρευση-των-κωφών-674115

Για την αντικατάσταση τμήματος εξωτερικού δικτύου – Η πορεία των άλλων έργων ύδρευσης και αποχέτευσης

Αναρτήθηκε η διακήρυξη για το έργο αντικατάστασης τμήματος εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Κωφών. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 28 Ιανουαρίου, ημέρα Δευτέρα.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 155.000 ευρώ και θα εκτελεστεί μέσω προγραμματικής σύμβασης με τη Δ.Ε.Υ.Α. Αλμυρού. Τα 100.000 ευρώ είναι χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) και τα 55.000 ευρώ αποτελούν τη συμμετοχή της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμυρού στην υλοποίηση του έργου.

Περιλαμβάνει εργασίες για την κατασκευή και ολοκλήρωση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης (πηγές – δεξαμενή ύδρευσης) του οικισμού Κωφοί του Δήμου Αλμυρού.

Το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης των Κωφών (αγωγός μεταφοράς νερού από τις πηγές στην δεξαμενή του οικισμού) είναι κατασκευασμένο με αμίαντο, διέρχεται μέσα από δασικές εκτάσεις και παρουσιάζει μεγάλες απώλειες και σπασίματα σε μη προσβάσιμα με αυτοκίνητο σημεία.

Το πρόβλημα έχει παρουσιαστεί από το 2000 και με απόφαση του τότε δημοτικού συμβουλίου εγκρίθηκε η αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου. Με το τότε έργο υλοποιήθηκε ένα τμήμα του αγωγού (μήκους περίπου 2.700 μέτρων), το οποίο ξενικά από τη δεξαμενή νότια του οικισμού, ακολουθεί την όδευση δασικού δρόμου, τέμνεται σε ένα σημείο από την επαρχιακή οδό Κωφών – Τσαταλίου – Κοκκωτών και συνεχίζει για ακόμη 1.200 μέτρα, ενώ για την ολοκλήρωση και τη σύνδεσή του με το σημείο των πηγών υπολείπονται 2.800 μέτρα περίπου.

Ο νέος αγωγός συνολικού μήκους 2.800 μέτρων κατασκευάζεται με πολυαιθυλένιο και διέρχεται κατά μήκος βραχώδους δασικού δρόμου. Ξεκινά από το σημείο που σταματά ο υφιστάμενος προαναφερθείς αγωγός, ακολουθεί την όδευση της δασικής οδού και καταλήγει στη θέση των πηγών στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία της περιοχής Τσατάλι του όρους Όθρυς.

Προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται το διάστημα των οχτώ ημερολογιακών μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης

Ανάδοχος για το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης Ευξεινούπολης

Μειοδότης αναδείχτηκε για την αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της Ευξεινούπολης, την κατασκευή αγωγών που θα μεταφέρουν το νερό από τις γεωτρήσεις και την κατασκευή καινούργιας δεξαμενής.

Ο διαγωνισμός του έργου, το οποίο είναι προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ, κατακυρώθηκε σε τεχνική εταιρεία που κατέθεσε προσφορά ύψους 52,62%. Το έργο είναι μεγάλης σημασίας, καθώς το εξωτερικό δίκτυο παρουσιάζει πολλές διαρροές και βλάβες, ενώ ο υφιστάμενος υδατόπυργος είναι μικρής χωρητικότητας.

Το εξωτερικό δίκτυο θα αντικατασταθεί σε μήκος 7.700 μέτρων.

Παράλληλα, οι εργασίες για το εσωτερικό δίκτυο της Ευξεινούπολης έχουν ολοκληρωθεί στο 50% του φυσικού αντικειμένου του έργου. Το έργο που υλοποιείται αφορά στην αντικατάσταση όλου του εσωτερικού δικτύου που είναι κατασκευασμένο από αμίαντο με νέους αγωγούς πολυαιθυλενίου σε έκταση 25.000 μέτρων. Το έργο είχε αρχικό προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ και από τον εργολάβο δόθηκε έκπτωση.

Ακόμη, έχει δημοπρατηθεί και έχει ξεκινήσει να εκτελείται η αποχέτευση Αμαλιάπολης και ο αγωγός μεταφοράς των λυμάτων μέσω του αγωγού της Σούρπης στον βιολογικό Αλμυρού, ένα έργο που ήταν αρχικού προϋπολογισμού 4,2 εκατ. ευρώ.

Τα έργα υλοποιούνται με προγραμματική σύμβαση μεταξύ του δήμου και των τεχνικών εταιρειών, ενώ η ΔΕΥΑΑΛ παρακολουθεί τις εργασίες. Τέλος η δημοτική αρχή έχει στα χέρια της τις μελέτες για την αντικατάσταση ενός τμήματος του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στον Αλμυρού και τις αποχετεύσεις Πλατάνου και Κροκίου οι οποίες αναμένεται να ενταχθούν σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου