ΑΛΜΥΡΟΣ

Λίφτινγκ στις πλατείες Ευξεινούπολης και Πλατάνου

λίφτινγκ-στις-πλατείες-ευξεινούπολη-674229

Δύο νέα έργα ανάπλασης πλατειών θα ξεκινήσει η δημοτική αρχή Αλμυρού με την έναρξη του καινούργιου χρόνου. Το δημοτικό συμβούλιο την Παρασκευή ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης για εξωραϊσμό των πλατειών Ευξεινούπολης και Πλατάνου.

Η ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας Ευξεινούπολης είναι ένα έργο που είναι προϋπολογισμού 325.000 ευρώ. Για την υλοποίησή του ο δήμος Αλμυρού έχει υποβάλει πρόταση στο πρόγραμμα Σύνθετες Αστικές Αναπλάσεις το οποίο περιλαμβάνεται στις «Δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου».

Επιπλέον ο δήμος Αλμυρού έχει υποβάλει πρόταση στο ίδιο πρόγραμμα και για την ανάπλαση δημοτικής έκτασης με κοινοτικό χαρακτήρα πλησίον του καταστήματος της Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου, ένα έργο που είναι προϋπολογισμού 274.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα στο πλαίσιο του οποίου θα υλοποιηθούν τα δύο έργα περιλαμβάνει δράσεις σύνθετων αστικών αναπλάσεων, για την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου, καθώς και δράσεις αποκατάστασης ή/και επανάχρησης δημόσιων κτιρίων που είναι χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα ή μνημεία.

Εξάλλου, η δημοτική αρχή Αλμυρού το 2019 έχει στόχο να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις αναπλάσεις στο σύνολο των πλατειών του δήμου.

Συγκεκριμένα, στο Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2019 έχει εντάξει ακόμη τρία έργα. Πρόκειται για την Ανάπλαση των πλατειών της Δημοτικής Ενότητας Πτελεού (στις πλατείας όπου δεν έγιναν μέχρι σήμερα εργασίες), προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, την ανάπλαση της πλατείας Κροκίου προϋπολογισμού 30.000 ευρώ και τις τσιμεντοστρώσεις κοινόχρηστων χώρων της Δημοτικής Κοινότητας Ανάβρας, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.

Εξάλλου στο πλαίσιο του προγράμματος “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας” για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της υπαίθρου παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλούς δημοτικούς χώρους.

Συγκεκριμένα, στον οικισμό των Αγίων Θεοδώρων πραγματοποιήθηκε μεταξύ άλλων διαμόρφωση του πάρκου, με αντικατάσταση της περίφραξης, δημιουργία εισόδου στο χώρο του πάρκου, δημιουργία χώρου παιδικής χαράς στο βόρειο τμήμα και δημιουργία χώρων πρασίνου.

Στον Πτελεό το έργο μεταξύ άλλων περιελάμβανε διαμόρφωση παιδικής χαράς στη θέση “Γεροκωσταντή” με τοποθέτηση νέας περίφραξης, αντικατάσταση υπαρχόντων οργάνων με νέα πιστοποιημένα, δημιουργία χώρων φυσικής σκίασης και ξεκούρασης και τοποθέτηση ηλιακών φωτιστικών.

Πλήθος εργασιών πραγματοποιήθηκε και στη Γάβριανη όπου έγινε διαμόρφωση παιδικής χαράς με αντικατάσταση υπαρχόντων οργάνων με νέα πιστοποιημένα.

Η αναβάθμιση των Κοινοχρήστων Χώρων της Δημοτικής Ενότητας Σούρπης ήταν προϋπολογισμού 537.510,00 €.

Στην Αγία Τριάδα, η κεντρική πλατεία πλακοστρώθηκε ενώ δημιουργήθηκαν ζαρντινιέρες στα υπάρχοντα και στα νέα δέντρα που φυτεύθηκαν, δημιουργήθηκαν καθιστικά και τοποθετήθηκαν φωτιστικά σώματα.

Ανάλογες παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκα στην Αμαλιάπολη, τη Σούρπη και την Τραχιλίτσα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου