ΑΛΜΥΡΟΣ

Σε ένα μήνα το πόρισμα για το ΓΕΛ Αλμυρού

σε-ένα-μήνα-το-πόρισμα-για-το-γελ-αλμυρο-675498

Αυτοψία και επιτόπου συσκέψεις χθες παρουσία του μηχανικού ΚΤΥΠ Αβραάμ Συμεωνίδη

Σε ένα μήνα αναμένεται το πόρισμα για την καταλληλότητα του κτιρίου που στεγάζει το Γενικό Λύκειο Αλμυρού, το οποίο σήμερα έχει εγκαταλειφθεί, καθώς οι γονείς είχαν εκφράσει έντονη ανησυχία για την ασφάλεια των παιδιών τους στον απόηχο περιστατικού με πτώση σοβάδων, σπάσιμο τζαμιών από φεγγίτη σε αίθουσα διδασκαλίας, αλλά και την «αποκάλυψη» στατικής μελέτης βάσει της οποίας στο κτίριο του Λυκείου απαιτείται ενίσχυση των υποστυλωμάτων και των δοκών.

Χθες την περιοχή επισκέφθηκε μηχανικός της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚτΥπ ΑΕ) που είναι ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους για όλες τις κτιριακές υποδομές (πρώην ΟΣΚ – Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων), ο κ. Αβραάμ Συμεωνίδης.

Ο κ. Συμεωνίδης συγκάλεσε ενημερωτική σύσκεψη με τη συμμετοχή του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σ. Σαβελίδη και στελεχών της διεύθυνσης, εκπροσώπων των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αλμυρού, γονέων αλλά και του διευθυντή του ΓΕΛ Αλμυρού, Ι. Θεοδώρου.

Ο κ. Συμεωνίδης ενημερώθηκε για το ιστορικό του κτιρίου και παρέλαβε τη μελέτη στατικής επάρκειας του Μαρτίου 2018, καθώς και έκθεση που συντάχθηκε από την εταιρεία Λιόντος και Συνεργάτες ΕΠΕ στις 17 Δεκεμβρίου 2018 και μετά από παραγγελία του Δήμου Αλμυρού.

Όπως εξήγησε θα βασιστεί στην κύρια μελέτη και τις συμπληρωματικές εκθέσεις προκειμένου να διατυπώσει την εισήγησή του προς τη διοίκηση του ΚΤΥΠ σε περίπου ένα μήνα. Από τη διοίκηση του ΚΤΥΠ θα αποφασιστεί η «τύχη» του σχολικού κτιρίου.

Ακολούθησε αυτοψία τόσο στο κτίριο του ΓΕΛ Αλμυρού όσο και του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού. Εγινε ενδελεχής οπτικός έλεγχος δεν διαπιστώθηκε όμως εμφανής καταπόνηση του φέροντος οργανισμού των κτιρίων, πέραν των εμφανών σημαδιών από την πτώση σοβάδων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Αλμυρού, με τη συμμετοχή και του δημάρχου Δημ. Εσερίδη, ο οποίος μάλιστα αμέσως μετά τις γιορτές θα συγκαλέσει ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού με τη συμμετοχή του κ. Σαβελίδη και εκπροσώπων του μελετητικού γραφείο Λιόντος και συνεργάτες που θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων.

Ηδη πάντως ο κ. Σαβελίδης έδωσε εντολή για την ενεργοποίηση της ομάδας εργασίας που θα αναλάβει να βρει άμεση λύση για τη συγκέντρωση του σχολείου.

Όπως είναι γνωστό από τις 12 Δεκεμβρίου, η α’ Λυκείου κάνει μάθημα σε τρεις αίθουσας του ΕΠΑΛ και Εργαστηριακού Κέντρου Αλμυρού, που βρίσκεται σε απόσταση 50 μέτρων από το ΓΕΛ Αλμυρού. Οι μαθητές της β’ τάξης συστεγάζονται με το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης που βρίσκεται σε απόσταση 2,5 χλμ. από το ΓΕΛ Αλμυρού. Η γ’ Λυκείου κάνει μάθημα σε 4 και 5 αίθουσες του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού που βρίσκεται σε απόσταση δέκα μέτρων.

Στόχος είναι οι μαθητές που πηγαίνουν για μάθημα στην Ευξεινούπολη να έρθουν πιο κοντά στον Αλμυρό. Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστούν διάφορες λύσεις όπως η προμήθεια των προκάτ αιθουσών που έχουν ζητηθεί, η στέγαση σε άλλο πιο κοντινό σχολείο ή ακόμη και σε δημοτικό κτίριο ή και η ενοικίαση χώρου μέχρι να αποφανθεί το ΚΤΥΠ τι μέλλει γενέσθαι.

Για την Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας στόχος είναι να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατό καθώς στον κοντινό ορίζοντα είναι και οι πανελλαδικές εξετάσεις και θα πρέπει να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή τους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου