ΑΛΜΥΡΟΣ

Προς ψήφιση το νέο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αλμυρού

προς-ψήφιση-το-νέο-τεχνικό-πρόγραμμα-τ-676710

Με κυριότερο θέμα συζήτησης το τεχνικό πρόγραμμα για το 2019 σε σύγκληση καλείται το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού αυτήν την ώρα.

Το νέο τεχνικό πρόγραμμα είναι προϋπολογισμού 6,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα νέα έργα μαζί με τις προμήθειες θα είναι συνολικού προϋπολογισμού 2.942.000 ευρώ, ενώ τα συνεχιζόμενα έργα θα είναι προϋπολογισμού 3.795.000 ευρώ.

Στο προγραμματισμό της δημοτικής αρχής για το επόμενο διάστημα περιλαμβάνεται σειρά παρεμβάσεων.

Σύμφωνα και με την ενημέρωση που έγινε στη δημοτική επιτροπή διαβούλευσης, το τεχνικό πρόγραμμα δίνει έμφαση στην αγροτική οδοποιία, στις αναπλάσεις πλατειών, στην ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και στην ενίσχυση της στατικής επάρκειας δημοτικών και σχολικών κτιρίων. Ακόμη έμφαση δίνει στις επισκευές και συντηρήσεις σχολικών κτιρίων, στην εσωτερική οδοποιία, στην κατασκευή νέων διδακτηρίων, στην πυροπροστασία οικισμών και στις υδρεύσεις οικισμών.

Μεταξύ άλλων στα έργα περιλαμβάνονται η αντικατάσταση τμήματος εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Κωφών και η κατασκευή δύο κυκλικών κόμβων στο ύψος του Δασαρχείου και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού.

Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για επισκευές, συντηρήσεις, αλλά και κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων. Τα περισσότερα σχολικά κτίρια είναι παλιάς κατασκευής και γι’ αυτό χρήζουν εργασιών επισκευής και συντήρησης.

Έτσι η δημοτική αρχή προγραμματίζει να κάνει ενεργειακές αναβαθμίσεις, επισκευές στις στέγες, μονώσεις, ελαιοχρωματισμούς.

Το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού συνεδριάζει με συνολικά εννέα θέματα συζήτησης. Πέραν του τεχνικού προγράμματος, θα διατυπωθεί γνώμη για μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και για εγκατάσταση και λειτουργία λατομείου μαρμάρων.

Μεταξύ άλλων το Σώμα θα κληθεί να επικαιροποιήσει παλαιότερες αποφάσεις του, όπως για την ανάπλαση εισόδων και παρακείμενων κοινόχρηστων χώρων ανατολικά της πόλης του Αλμυρού κ.ά.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου