ΑΛΜΥΡΟΣ

Ισχνό ενδιαφέρον για ρύθμιση οφειλών στη ΔΕΥΑ Αλμυρού

ισχνό-ενδιαφέρον-για-ρύθμιση-οφειλών-679703

Παρά τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί, δεν υπήρξε η προσδοκώμενη ανταπόκριση εκ μέρους των καταναλωτών στον Αλμυρό, ώστε να ρυθμίσουν τα χρέη τους από τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης μέχρι και σε 100 δόσεις.

Αυτό ωστόσο είχε ως αποτέλεσμα η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Αλμυρού να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας αφού οι οφειλές καταναλωτών αγγίζουν περίπου τα 850.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Ηλίας Δαλακούρας ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, σκιαγραφώντας τις αρνητικές συνέπειες που έχει η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, αναφέρθηκε στην πληρωμή της ΔΕΗ που τον τελευταίο μήνα έγινε με πολύ μεγάλη δυσκολία, εκ μέρους της ΔΕΥΑ.

Η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης, προκειμένου να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στους καταναλωτές της περιοχής, συναισθανόμενη τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά, αποφάσισε να δώσει τη δυνατότητα διακανονισμού των οφειλών τον περασμένο Νοέμβριο. Οι οφειλέτες ενημερώθηκαν για αυτό τηλεφωνικά.

Παρόλα αυτά εκείνοι που έφτασαν μέχρι το ταμείο της ΔΕΥΑ Αλμυρού και υπέβαλαν αίτηση για διακανονισμό των οφειλών τους είναι πολλοί λίγοι.

«Εντούτοις η ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα παραγραφής τόκων και αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών σε πολλές δόσεις έως και 100 με μικρότερο ποσό 30 ευρώ», αναφέρει ο κ. Δαλακούρας, απευθύνοντας αυτή τη φορά έκκληση προς τους καταναλωτές να κινητοποιηθούν και να εκμεταλλευτούν τη ρύθμιση.

«Σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε μετά τις γιορτές να προβούμε σε δραστικά μέτρα. Βρισκόμαστε πραγματικά σε οριακό σημείο», ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Στη ρύθμιση υπάγεται υποχρεωτικά το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης από πεντακόσια (500,00) ευρώ και άνω, δηλαδή το σύνολο του κεφαλαίου των βεβαιωμένων οφειλών, όπως αυτό διαμορφώνεται την ημέρα υποβολής της αίτησης προστιθεμένων των προσαυξήσεων και των τόκων εκπρόθεσμης καταβολής.

Για ένταξη στη ρύθμιση καταβάλλεται προκαταβολή 5% επί του συνόλου του οφειλόμενου μετά των προσαυξήσεων ποσού πριν την υποβολή της αίτησης.

Οφειλές προς τη Δ.Ε.Υ.Α. Αλμυρού μπορούν να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται με απαλλαγή κατά ποσοστό από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής ως εξής: 1) Αν εξοφληθούν εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%),
2) Αν εξοφληθούν σε δύο (2) έως είκοσι τέσσερις (24) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80 %),
3) Αν εξοφληθούν σε εικοσιπέντε (25) έως σαράντα οκτώ (48) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εβδομήντα τοις εκατό (70%),
4) Αν εξοφληθούν σε σαράντα εννέα (49) έως εβδομήντα δύο (72) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εξήντα τοις εκατό (60%),
5) Αν εξοφληθούν σε εβδομήντα τρεις (7) έως εκατό (100) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%).

Κάθε δόση πλην της τελευταίας δεν μπορεί να είναι μικρότερη των τριάντα (30) ευρώ.

Απώλεια της ρύθμισης με συνέπεια την υποχρέωση καταβολής του υπολοίπου επέρχεται εάν δεν καταβληθούν τρείς (3) συνεχόμενες δόσεις ή αν υπάρξει καθυστέρηση της τελευταίας δόσης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών (3) μηνών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου