ΑΛΜΥΡΟΣ

Ο σχεδιασμός του Δήμου για το ανοιχτό θέατρο Αλμυρού

ο-σχεδιασμός-του-δήμου-για-το-ανοιχτό-θ-679888

Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού η μελέτη για την κατασκευή ανοιχτού αμφιθεάτρου στη θέση Πλατάνια του Δήμου Αλμυρού.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση της αρχιτέκτονα μηχανικού Βασιλικής Τηλιοπούλου, που παρουσιάστηκε στο Σώμα, το ανοιχτό θέατρο θα κατασκευαστεί πλησίον του υπάρχοντος πολιτιστικού κτιρίου, στη δυτική πλευρά του προς το εσωτερικό του γηπέδου.

Θα αποτελείται από τις περιμετρικές κερκίδες ενός κεντρικού κυκλικού χώρου ορχήστρας με σύστημα αποστράγγισης, ο οποίος είναι διαμέτρου 13,00 μ. και με συνολική διάμετρο της όλης κατασκευής 28,90 μ. Επίσης, θα έχει ένα κτίριο που λειτουργεί ως κλειστός χώρος σκηνικών επιφάνειας 25,38 m2.

Η όλη διαμόρφωση του θεάτρου είναι κατά προσέγγιση επιφάνειας 780,00 τ.μ. και η χωρητικότητα πληθυσμού φτάνει περίπου τα 550 άτομα, με μέγιστο ύψος κατασκευής τα 5,05 μ.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ακόμη ένα χώρο στάθμευσης που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του θεάτρου, αλλά και του υπάρχοντος πολιτιστικού κέντρου που ενδεχομένως θα ολοκληρωθεί. Συγκεκριμένα ο χώρος θα παρέχει τη δυνατότητα στάθμευσης περίπου 50 θέσεων στάθμευσης, που θα τοποθετηθούν σε οριοθετημένο χώρο με φύτευση και σε μια επιφάνεια περίπου 2200,00 τ.μ. με συγκεκριμένη εσωτερική χάραξη κυκλοφορίας και θα εξυπηρετεί πρώτιστα τις ανάγκες του αμφιθεάτρου, αλλά και δευτερογενώς τις ανάγκες των δραστηριοτήτων του εν γένει πολιτιστικού κτιρίου.

Η πρόσβαση στο χώρο της στάθμευσης, γίνεται από την κεντρική οδό Στρατηγού Βελέντζα και χρησιμοποιεί την υπάρχουσα διαγώνια χάραξη του εσωτερικού πεζόδρομου σε ένα τμήμα του μήκους περίπου 50 μ.

Το υπόλοιπο τμήμα διατηρεί την εκατέρωθεν υπάρχουσα φύτευση όπου αυτή δεν εμποδίζει τον σχεδιασμό της μελέτης (π.χ. είσοδος κι έξοδος χώρου στάθμευσης).

Να επισημανθεί ότι στην υπάρχουσα έκταση, βρίσκεται κατασκευασμένο ένα διώροφο κτίριο με χρήση πολιτιστικών δραστηριοτήτων, εμβαδού 739,63 τ.μ. ανά όροφο και στο οποίο ένα τμήμα του είναι ημιτελές και βρίσκεται υπό κατασκευή. Ακόμη, υπάρχει ένα κτίριο ΚΔΑΠ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης) που δεν λειτουργεί στην παρούσα φάση, εμβαδού 301,83 τμ. ένα κτίσμα με κλειστές τουαλέτες για το κοινό, εμβαδού 37.94 τ.μ. Στο σύνολο της περιοχής υπάρχει διάσπαρτη φύτευση, με δέντρα και θάμνους, χωρίς κάποιο συγκεκριμένο σχεδιασμό και μια χαραγμένη διαδρομή ως πεζόδρομος στο διαγώνιο άξονα του γηπέδου, η οποία ενώνει τη βόρεια και νότια πλευρά της έκτασης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου