ΑΛΜΥΡΟΣ

Ανέγερση νέου διδακτηρίου στον Αλμυρό

ανέγερση-νέου-διδακτηρίου-στον-αλμυρ-679902

Πρόταση στην πρόσκληση V με τίτλο «Ανέγερση και επανάχρηση δημοτικών κτιρίων» του προγράμματος «Φιλόδημος» για την ανέγερση του 5ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού θα υποβάλει η δημοτική αρχή Αλμυρού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού στην τελευταία συνεδρίαση του Σώματος, το 5ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο, το οποίο δεν καλύπτει όλες τις απαιτήσεις των γενικών και ειδικών κανονισμών, ενώ ο αύλειος χώρος είναι σχεδόν ανύπαρκτος, δεν προσφέρεται για την εκτόνωση και την αποφόρτιση των νηπίων και επιπλέον δεν εξασφαλίζει τις απαιτήσεις για την αποφυγή ατυχημάτων.

Οι διαπιστώσεις αυτές αναφέρονται και σε σχετικό έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας με θέμα «Εντυπο τεκμηρίωσης αναγκαιότητας υλοποίησης πράξης».

Η κατασκευή του νέου Νηπιαγωγείου θα υλοποιηθεί σε οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο επιφάνειας 930,70 τ.μ. το οποίο πρόκειται να περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών ανταλλαγής δημοτικού ακινήτου που βρίσκεται στο Ο.Τ. 364, με το ακίνητο του ιδρύματος «Μορφωτική Σχολή Νεανίδων Στεργίου Γ. Στεργίου» η οποία βρίσκεται στο στάδιο σύνταξης του συμβολαίου.

Επιπρόσθετα, για την κατασκευή του νέου Νηπιαγωγείου έχουν εκπονηθεί μελέτες εφαρμογής (αρχιτεκτονικές, στατικές, Η/Μ εγκαταστάσεων, θερμομόνωσης – ΚΕΝΑΚ) και τεύχη δημοπράτησης που περιλαμβάνουν την κατασκευή ισόγειου κτίσματος 380 τ.μ. με μικρή επιφάνεια υπογείου περί των 80 τ.μ.

Επισημαίνεται ότι η πρόταση του προγράμματος «Φιλόδημος» εξειδικεύεται στην ανέγερση ή επέκταση σχολικών κτιρίων προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ), Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ)) και ειδικών σχολείων.

Σκοπός της δράσης είναι η εξασφάλιση επαρκών και κατάλληλων ιδιόκτητων χώρων και συνθηκών ασφαλούς παραμονής των χρηστών των αντίστοιχων σχολικών μονάδων για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ποιοτικών και ποσοτικών ελλείψεων κατά τη διάρκεια της προσχολικής και υποχρεωτικής εκπαίδευσης, καθώς και την πρόληψη διαρροών από την εκπαιδευτική διαδικασία ως την ολοκλήρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα έργα αφορούν στα κτίρια και στον περιβάλλοντα χώρο των σχολικών μονάδων, ενώ επιλέξιμοι για χρηματοδότηση είναι Δήμοι με διαπιστωμένη ανάγκη κτιριακών σχολικών υποδομών (είτε λόγω έλλειψης είτε λόγω χρήσης μισθωμένων ακινήτων, που να αποδεικνύεται με ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία, σε συμφωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 120.000.000 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου