ΑΛΜΥΡΟΣ

«Καμπάνα» σε κρατούμενο της Κασσαβέτειας για απόδραση

καμπάνα-σε-κρατούμενο-της-κασσαβέτ-682294

Εφυγε από την Κασσαβέτεια σε ανύποπτη χρονική στιγμή και δεν γύρισε πίσω

Ποινή φυλάκισης ενός έτους μετατρεπόμενη προς πέντε ευρώ ημερησίως επέβαλε προχθές το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 43χρονο Αλβανό για απόδραση από την Κασσαβέτεια.

Ο κρατούμενος εξέτιε κάθειρξη για πολύ σοβαρά αδικήματα του Ποινικού Κώδικα, όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση και κρατούμενος σε καθεστώς ημιελεύθερης διαβίωσης το έσκασε.

Συγκεκριμένα το περιστατικό σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2016 και σήμανε συναγερμό. Ο 43χρονος δραπέτευσε από τις φυλακές σε ανύποπτη χρονική στιγμή και μέχρι σήμερα δεν έχει επιστρέψει πίσω.

Η απόδραση συζητήθηκε χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και ο δραπέτης καταδικάστηκε ερήμην.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 43χρονος εξέτιε κάθειρξη δεκαπέντε ετών που του είχε επιβάλει το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Η ποινή κάθειρξης ήταν κατά συγχώνευση, καθώς ο φυλακισμένος κρατούταν για διάφορα αδικήματα όπως για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία, παράνομη οπλοχρησία, παραλαβή δεμάτων ναρκωτικών ουσιών που είχαν διαπραχθεί το 2000.

Επιπλέον σε βάρος του ίσως εκκρεμούσαν και άλλα πειθαρχικά αδικήματα, καθώς ενώ δεν απέμενε μεγάλο χρονικό διάστημα για την αποφυλάκισή του, εντούτοις ο 43χρονος φαίνεται ότι προτίμησε να αποδράσει παρά να ολοκληρώσει την ποινή του και να αφεθεί ελεύθερος.

Επισημαίνεται ότι στην Κασσαβέτεια λόγω του ημιελεύθερου καθεστώτος διαβίωσης οι κρατούμενοι έχουν τη δυνατότητα να φύγουν από τις φυλακές πολύ εύκολα, συνήθως όμως ολοκληρώνουν κανονικά την κάθειρξη που τους επιβλήθηκε αφού η Κασσαβέτεια αποτελεί πανελλαδικά φυλακή – πρότυπο.

Ποινή για παραβίαση όρου

Το Δικαστήριο καταδίκασε και ακόμη έναν κρατούμενο, έναν 33χρονο κρατούμενο των φυλακών Κασσάνδρας για παραβίαση περιοριστικού όρου. Τον Αύγουστο του 2016 ο φυλακισμένος είχε πάρει εξαήμερη άδεια, αλλά από την πρώτη μέρα κιόλας της άδειάς του δεν εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του στο Διδυμότειχο ως όφειλε.

Προχθές στο Δικαστήριο καταδικάστηκε ερήμην σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών μετατρεπόμενη προς πέντε ευρώ ημερησίως. Η ποινή επιβλήθηκε και σε αυτήν την περίπτωση ερήμην.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου