ΑΛΜΥΡΟΣ

ΛΑΣ: «Να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για τη στατική επάρκεια του ΓΕΛ Αλμυρού»

λασ-να-ξεκινήσουν-άμεσα-οι-εργασίες-γ-690257

Να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για τη στατική επάρκεια του ΓΕΛ Αλμυρού, ζητά η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλμυρού.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει τα εξής:

“Απόλυτα δικαιολογημένες είναι οι ανησυχίες και οι διαμαρτυρίες γονέων μαθητών και εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Αλμυρού, ύστερα από τις αποκαλύψεις σχετικά για την κατάσταση του διδακτήριου. Σύμφωνα με τη μελέτη στατικής επάρκειας του, που είδε το φως της δημοσιότητας ύστερα από 11 μήνες απόκρυψης (είχε υποβληθεί από τον Ιανουάριο του 2018) από τη δημοτική αρχή Αλμυρού.

Η πτώση μέρους της μαρκίζας, σοβάδων και τζαμιών πάνω στα θρανία, σε ώρα μαθήματος, από ένα μικρό ανεπαίσθητο σεισμό στάθηκε η αφορμή. Η στάση της δημοτικής αρχής Αλμυρού αποδεικνύει την επικίνδυνη πολιτική της στα θέματα ασφάλειας και προστασίας. Είναι απόλυτα εναρμονισμένη με την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, που όπως και οι προηγούμενες, με τη θεωρία του «κόστους – οφέλους» δρομολογούν μόνο έργα για την προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων, αφήνοντας στο περιθώριο τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων του Αλμυρού, μεταξύ των οποίων και τα έργα πολιτικής προστασίας.

Το θέμα της αντισεισμικότητας των δημόσιων υποδομών, των κτηρίων και ιδιαίτερα των σχολείων είναι ζήτημα που η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΜΥΡΟΥ έχει θέσει επανειλημμένα. Καλούμε τους κατοίκους του Αλμυρού να ξεσηκωθούν και να διεκδικήσουν όλα τα απαραίτητα μέτρα και έργα για την αντισεισμική προστασία, ιδιαίτερα στην περιοχή του Αλμυρού που παρουσιάζει μεγάλη σεισμική επικινδυνότητα. Καλούμε του γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να απαιτήσουν να ξεκινήσουν άμεσα όλες οι ενδεδειγμένες εργασίες για την στατική επάρκεια του ΓΕΛ Αλμυρού, καθώς επίσης να γίνουν οι αναγκαίες μελέτες και στα υπόλοιπα σχολικά συγκροτήματα”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου