ΑΛΜΥΡΟΣ

«Eφυγε» η ψυχή του πολιτισμού της Ευξεινούπολης

eφυγε-η-ψυχή-του-πολιτισμού-της-ευξει-695228

Σε ηλικία 64 ετών έφυγε χθες εντελώς ξαφνικά και αιφνίδια από τη ζωή ο Αλέκος Καραμπάσης, η ψυχή του πολιτισμού της Ευξεινούπολης.

Ο άτυχος άνδρας, ο οποίος είχε σημαντική προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, αλλά και στα αυτοδιοικητικά πράγματα, εντοπίστηκε νεκρός από τη σύζυγό του πιθανότατα μετά από καρδιολογικό επεισόδιο.

Ήταν καλά στην υγεία του και δεν είχε κάποιο πρόβλημα στο παρελθόν, όμως χθες το μεσημέρι έπεσε να κοιμηθεί και δεν ξανασηκώθηκε.

Το άγγελμα του θανάτου του σκόρπισε απέραντη θλίψη στην Ευξεινούπολη και στον Αλμυρό, όπου κανένας δεν περίμενε την τραγική εξέλιξη.

Ο πρώην δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος μίλησε για έναν άνθρωπο που χαρακτηριζόταν για την άοκνη προσπάθειά του, τους χαμηλούς τόνους του, το ενδιαφέρον του για το καλό της Ευξεινούπολης και του Δήμου.

Ο Αλέκος Καραμπάσης είχε διατελέσει αντιδήμαρχος Πολιτισμού επί δημαρχίας Βαγγέλη Χατζηκυριάκου και πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Αλμυρού. Επίσης ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ευξεινούπολης, ενώ παλαιότερα είχε διατελέσει και πρόεδρός της.

Με τον πολιτισμό ασχολήθηκε από τα χρόνια της νεαρής ακόμη ηλικίας του και η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης τονίζει ότι η ξαφνική απώλεια ενός από τους πιο δραστήριους ανθρώπους στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής και του συλλόγου σκόρπισε τη θλίψη σε όλους.

«Ο γνωστός σε όλους μας «Αλέκος» ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος ήταν πάντα δίπλα στον σύλλογο ως γνήσιος Ανατολικορωμυλιώτης, αλλά και στην Ευξεινούπολη ολόκληρη.

Ως σύλλογος της Ανατολικής Ρωμυλίας το ελάχιστο που μπορούμε να εκφράσουμε είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλη σου την προσφορά όλα αυτά τα χρόνια», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του και εύχεται «Καλό Παράδεισο και καλό ταξίδι φίλε Αλέκο.

Καλό κουράγιο και καλή δύναμη στην οικογένεια και στους οικείους σου».

Ο Αλέκος Καραμπάσης είχε ταυτιστεί με το καρναβάλι της Ευξεινούπολης συμμετέχοντας τόσο στη διοργάνωσή του, όσο και στην παρουσίασή του.

Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας πουλώντας ρούχα στις λαϊκές αγορές τα τελευταία χρόνια πριν από τη συνταξιοδότηση. Ήταν παντρεμένος και από τον γάμο του απέκτησε δύο παιδιά, μία κόρη και έναν γιο. Η κόρη του ενημερώθηκε για τον χαμό από τη Σουηδία όπου ζει και εργάζεται.

Η κηδεία του άτυχου άνδρα αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου